مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا (س) روز شنبه در افتتاحیه سومین «هفته جایزه مصطفی (ص)» در دانشگاه الزهرا (س) ضمن تبریک آغاز هفته وحدت و تقارن آن با هفته علم افزود: هدف یونسکو از نامگذاری این هفته بهرهمندی بشری از ثمرات علم و فناوری و نوآوری و ایجاد فضای مناسب است.
وی بیان کرد: تاکید بر اهمیت علم، دانش و فنون از توصیههای مقام معظم رهبری برای رشد کشور است و بارها اعلام کردهاند که اقتدار و توان علمی کشور نشان از ظرفیتهای علمی کشور است و کشوری که از علم تهی باشد، نمیتواند عزت و استقلال، امنیت و رفاه داشته باشد.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: در سالهای اخیر نهادهای سیاست گذاری توسعه علم و فناوری تلاشهای زیادی داشتهاند تا زمینههای توسعه و فناوری را در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور فراهم کنند، طوری که از دهه ۷۰ شاهد پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه آموزش عالی و علم و فناوری بوده ایم.
ملانظری گفت: در حال حاضر در دانشگاههای ما به تقویت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و همکاریهای بین المللی در زمینه تبادل علم و فناوری و توسعه دیپلماسی تاکید بسیار میشود، دیپلماسی علمی و استفاده از علم وظرفیتهای آن در عرصه ارتباط با یکدیگر، به عنوان راه و روشی برای ارتباطات جدید و تقویت ارتباط دولتها و تامین منافع مالی است.
وی با اشاره به اینکه علم و روابط بینالمللی عواملی هستند که بر یکدیگر تاثیر میگذارند و میتوانند همدیگر را بهبود ببخشند، افزود: زبان بینالمللی در ارتباطات بینالمللی تاثیر دارد، دانشگاههای ما باید نقش پررنگ تری را در دیپلماسی علم و فناوری ایفا کنند و در این شرایط نقش آموزش عالی روز به روز سختتر میشود.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: اگر بخواهیم دانشگاههای ما با دانشگاههای خارجی تعامل داشته باشند، توجه به توسعه علمی و ایجاد تبادلات با دانشگاههای خارجی و مشارکت با مراکز تحقیقاتی جهان بسیار اهمیت دارد؛ در این راستا دانشگاه الزهرا (س) توسعه همکاریهای بین المللی را یکی از اهداف اصلی خود قرار داده و موفقیتهای قابل توجهی در سالهای اخیر به دست آورده است، تشکیل شبکههای علمی و فناوری یکی از راهبردهای توسعه علم و فناوری است که با توسعه این شبکهها زیرساختهای توسعه و فناوری نیز فراهم میشود.
ملانظری اظهارکرد: برگزاری جایزه مصطفی(ص) و نیز برگزاری نشستهای استِپ بستری را فراهم میکند تا دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور از حضور افراد شاخص استفاده کنند و با ایجاد یک شبکه بینالمللی در توسعه علم و فناوری نقش موثری ایفا کنند. امید است این رویداد علاوه بر تبیین گفتمان علم و فناوری منجر به زمینهسازی توسعه همکاری و علم و فناوری در عرصه بینالمللی شود.
جایزه مصطفی(ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان است که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود و به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد. تا کنون دو دوره از این جایزه برگزار شده است.