تهران- ایرنا- سرای نشریات دانشجویی با حضور نماینده وزیر علوم، تحقیفات و فناوری، معاون فرهنگی دانشگاه تهران و تعدادی از مسئولان نشریات در دانشکده علوم دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، در این سرا چند نسخه از نشریات دانشجویی دانشگاه تهران گذاشته می شود و دانشجو می تواند در داخل سرا آن را مطالعه کند. البته امکان همراه بردن نشریه به صورت امانی نیز فراهم است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در این مراسم گفت: افتتاح سرای نشریات در هفته فرهنگ دانشگاه انجام شد و این سرا مطالبه قدیمی دانشجویان است که به سرانجام رسید. 

مجید سرسنگی اظهار داشت: تلاش معاونت فرهنگی دانشگاه تهران ایجاد پاتوق فرهنگی برای دانشجویان است و امید می رود این محل جایگاهی برای همه دانشجویان و افرادی که دغدغه فرهنگی دارند، باشد.
وی با اشاره به وجود بیش از ۳۸۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه تهران افزود: بعضی از اقدامات فرهنگی در دانشگاه نیاز به هزینه خاصی ندارد و سبب ارتقا فرهنگی در دانشگاه نیز می شود. اما چاپ بیش  از ۳۸۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه تهران نشانه درک دانشجویان از مسائل فرهنگی و تاثیر رسانه بر ارتقا فرهنگ دانشگاه است. 
سرسنگی افزود: با توجه به اینکه بعضی از نشریات در سطح بالای علمی قرار دارند، مقرر شد نویسنده های چنین نشریاتی از امتیاز علمی برخوردار شوند. به این صورت که کمیته ای اگر آن مجله را تایید کرد، آن مقاله در نشریه دانشگاه ثبت شود.
وی ادامه داد: چنین رویه ای برای نخستین بار در دانشگاه تهران اجرایی می شود و می توان آن را در سایر دانشگاه نیز ترویج داد. این بدان معنا است که اگر روزی یک دانشجو خواست از مقطعی به مقطع دیگر برای ادامه تحصیل برود، امتیاز لحاظ شده برای او در نظر گرفته می شود. 
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تاکید بر مشکلات مالی برای چاپ نشریات دانشجویی اظهار داشت: هر چند مسائل مالی آزار دهنده است ولی ناامید نیستیم. البته هیچ  بودجه ای از طرف  دانشگاه تهران برای تامین هزینه های مالی نشریات دانشجویی به معاونت فرهنگی تعلق نمی گیرد و تلاش کردیم منابع مالی را از راه های دیگر تامین کنیم. 
این مقام مسئول معتقد است که بخش عمده مشکلات جامعه به دلیل نارسایی فرهنگی در یک یا ۲ دهه قبل بوده است. 
وی افزود: از آنجا که فکر می کنیم هرچقدر در فرهنگ هزینه شود، نتیجه ندارد، فرهنگ سازی  را به آینده نامعلومی سوق می دهیم تا وضعیت فرهنگی روز به روز نامطلوب شود که در واقع  چنین دیدگاهی اشتباه است. اما دانشگاه تهران برای فرهنگ سازی برنامه دارد و فعالیت های زیادی را امسال اجرایی خواهد کرد. 
سرسنگی خاطر نشان کرد: یکی  از مشکلات در دانشگاه های کشور، ایجاد پاتوق های نامناسب فرهنگی است که باید تلاش، شود پاتوق های فرهنگی درست را برای فرهنگ سازی جایگزین کنیم. 
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در مراسم افتتاحیه و در سخنانی بیان کرد: 
دستاوردهای فرهنگی می تواند دانشگاه را از یک سو نگری خارج کند و سرای نشریات دانشجویی یکی از آنها ست. 
«محمد هادی عسکری» گفت: باید دانشگاه ها به مسئولیت های اجتماعی برگردند و  مسائل دانشگاه را به کنش دانشجویان تبدیل کنیم. بر همین اساس نشریات دانشجویی از همان کنش ها در حوزه علمی و فرهنگی است که می تواند دانشجو را به فعالیت وا دارد. 
این مقام مسئول درباره دستاورد نشریات دانشجویی در دانشگاه های کشور نیز توضیح داد: برای اینکه یک نشریه منتشر شود دانشجویان زیادی برای فعالیت می کنند تا یک نشریه دانشجویی دیده شود. 
عسکری ادامه داد: هدف نشریات جلب نظر دانشجویان است تا فعالیت و چالش برای آنها فراهم شود. در غیر این صورت ممکن است بعضی از دانشجویان دچار انزوا شوند. 
وی با تاکید بر اینکه نشریات دانشجویی از دوران گذار خود گذشته و جریانات منطقی بر آنها حاکم شده است، خاطرنشان کرد: از طریق سخن و گفتمان می توان مدیریت فرهنگی را تعریف کرد تا بدون نیاز به بودجه دولتی، دانشجویان نظرات خود را بیان کنند و این بزرگترین دستاوردی است که باید حمایت شود./