مهران نظری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعیین میزان نرخ زاد ولد و نیز مدیریت زیستگاهها و گونه و تعیین تعارضات و تاثیر آن برجمعیت در مناطق یاد شده از اهداف این سرشماری محسوب میشود.
وی با بیان اینکه آگاهی از میزان جمعیت و پراکندگی آنها در راستای مدیریت و حفاظت از زیستگاهها بسیار اهمیت دارد گفت: این اقدام هرساله در فصل پاییز انجام میشود که در آن از محیطبانان، کارشناسان، همیاران و علاقهمندان محیط زیست انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در این برنامه ۱۷ گروه ۲ تا سه نفره به طور پیاده و با روش «جرگهای» برنامه سرشماری را انجام میدهند اظهار داشت: پارک ملی دریاپه ارومیه مهمترین زیستگاه گوزن زرد ایرانی بوده و قوچ و میش ارمنی نیز از گونههای بارز و مطرح در این جزایر هستند.
نظری با اشاره به مشاهده پلنگ ایرانی در در جزایر دریاچه ارومیه در سالهای گذشته گفت: وجود گونه های مختلف پرندگان و آبزیان باعث شده تا پارک ملی دریاچه ارومیه از تنوع زیستی منحصر به فردی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه فراهم آوردن آمار دقیق از وضعیت گونه های گیاهی و جانوری و زیستگاههای طبیعی استان، به طور حتم برای برنامه ریزی هدفمند و اعمال مدیریت بهینه مناطق موثر خواهد بود، اظهار داشت: محیطبانان و ماموران اجرایی محیط زیست با وجود تمامی سختیها و مشکلات، متعهدانه و دلسوزانه از محیط زیست کشور حفاظت میکنند.
جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه زیستگاه بیش از ۲۰۰ راس گوزن زرد ایرانی و بیش از ۲ هزار راس قوچ و میش ارمنی در جزایر اسپیر، آرزو، کبودان و اشک پارک ملی دریاچه ارومیه محل زیست گونههایی از حیات وحش است.
هر کدام از جزایر اسپیر، آرزو، کبودان و اشک به ترتیب دارای یک هزار و ۲۰۰، ۹۰۰، سه هزار و ۵۰۰ و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مساحت است.
دریاچه ارومیه دارای ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک به مساحت ۳۳ هزار و ۴۸۶ هکتار میباشد که از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوخته طبیعی جهان به ثبت رسیده است.