تهران- ایرنا- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار رئیس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان با تأکید بر اینکه گفت‌وگوی بین ادیان، نزدیکی ملت‌ها به یکدیگر را به دنبال دارد، گفت: گفت‌وگوی زبان‌ها به گفت‌وگوی قلب‌ها تبدیل شود، زیرا گفت‌وگو می‌تواند انسان‌ها را به هم نزدیک کند و از نفرت به سمت محبت، صلح و دوستی حرکت کنند.

کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو رئیس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان و هیأت همراه در جریان سفر خود به کشورمان به منظور شرکت در یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و کلیسای واتیکان، روز دوشنبه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان رئیس این سازمان دیدار کردند.
ابراهیمی‌ترکمان در این نشست با اشاره به سابقه گفت‌وگوهای دینی بین جمهوری اسلامی ایران و واتیکان گفت: این گفت‌وگوهای دینی به اولین گفت‌وگوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان در سال ۱۳۷۳ باز می‌گردد و تاکنون ۱۰ دور از گفت‌وگوها به صورت دو سالانه یک نوبت در رُم و یک نوبت در تهران برگزار شده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: گفت‌وگوی بین ادیانی، نزدیکی ملت‌ها به یکدیگر و رشد و توسعه زندگی مسالمت‌آمیز را به دنبال دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گفت‌وگو یکی از شکل‌های ایجاد تعامل میان افراد جامعه است، گفت: انسان برای گفت‌وگو از ابزار کلام استفاده می‌کند، اما گاهی معانی نامحدود را کلمات و الفاظ محدود نمی‌توانند منتقل کنند. بسیاری از آموزه‌های دینی آموزه‌هایی هستند که نامحدود هستند و متأسفانه کلمات گنجایش و ظرفیت انتقال تمامی معانی را ندارد.
وی ادامه داد: بنابراین گاهی این نقش حمل کنندگی معنا را به خوبی نمی‌تواند ادا کند و باید ما نقش دریافت کنندگی قلب‌ها و دل‌ها را افزایش دهیم. از این رو، دو دین اسلام و مسیحیت نسبت به دریافت کنندگی قلب‌ها تأکید دارند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: آن قلبی می‌تواند معانی بیشتری دریافت کند که گناه نکرده باشد یا کمتر به گناه آلوده باشد و به همین دلیل خداوند در قرآن کریم درباره کسانی که نمی‌توانند حقایق را درک کنند می فرمایند: «فی قُلوبِهِم مَرَضٌ».
ابراهیمی‌ترکمان همچنین، گفت: در طول تاریخ، هیچ بُرهه از زمان همانند امروز، قلب انسان‌ها از یکدیگر دور نبوده و در جهان خشونت عادی‌سازی نشده بود. علت اینکه این زخم و خشونت در جامعه جهانی رو به گسترش است، برای این است که قلب‌ انسان‌ها از یکدیگر دور است.
وی در ادامه، افزود: متأسفانه این وضعیت رو به تشدید است به همین منظور، گفت‌وگوی زبان‌ها باید به گفت‌وگوی قلب‌ها تبدیل شود. باید انسان‌ها همدیگر را از طریق قلب‌ها بپذیرند و به نظر می‌رسد آموزه‌ای است که هم اسلام و هم مسیحیت آن را مورد تأکید قرار می‌دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هدف از برگزاری گفت‌وگوهای دینی را نزدیکی قلب‌ها برشمرد و گفت: در ۱۰ دور گذشته گفت‌وگوهای دینی ایران و کلیسای واتیکان، قلب‌های ما به خوبی به هم نزدیک شده است، زیرا گفت‌وگو می‌تواند انسان‌ها را به هم نزدیک کند و از نفرت به سمت محبت، صلح و دوستی حرکت کنند.


گفت‌وگو؛ راه حل غلبه بر خشونت‌ و افراطی‌گری
کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو در سخنان خود، با تأکید بر استمرار گفت‌وگوهای دینی ایران و کلیسای واتیکان گفت: گفت‌وگوهای دینی بین ایران و کلیسای واتیکان به رهبران دو مذهب کمک می‌کند تا راه حلی برای درمان زخم‌ها و خشونت در جهان امروز پیدا کنند.
رئیس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان تأکید کرد: ما رهبران مذهبی مسئولیت مشترکی در جامعه داریم که با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی به یکدیگر احترام بگذاریم و به قدرت معنوی دست یابیم.
وی همچنین، با تأکید بر ضرورت پایدارسازی این گفت‌وگوها بیان کرد: عمل صالح نشانه وجود ایمان در دل‌ها و مایه تجلی آن در قلمرو زندگی است و در پرتو عمل صالح، محبت و دوستی، صلح و زندگی مسالمت آمیز به جامعه باز می‌گردد.
یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان با عنوان «مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر در خدمت انسان» (۲۰ و ۲۱ آبان‌ماه) با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی در محل حوزه ریاست این سازمان، برگزار می‌شود. این دور از گفت‌وگوهای دینی شامل چهار پنل «حقوق و تکالیف فرد»، «خانواده و آموزش جوانان»، «خدمت به جامعه از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان» و «خدمت به جامعه بین‌المللی از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان» می‌شود.