کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو روز دوشنبه در یازدهمین دور گفتوگوی دینی ایران و کلیسای واتیکان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهارکرد: ما یک تاریخ طولانی با هم داریم و امروز احساس میکنم مجدد به آغوش دوستانم برگشتم تا دوباره گفتوگوها را آغاز کنیم، بار دیگر باید خداوند متعال را شاکر باشیم که ما را دورهم جمع کرده و فرصت داده تا جهان زخمی خود را درمان کنیم.
رئیس شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان ادامه داد: این گفتوگوها زمینه لازم را مهیا میکند تا با تفکر و دیدگاه یکدیگر آشنا شویم و تفاوتها را بشناسیم. این تفاوتها نشانگر آن است که با هم برادریم.
وی در ادامه، اظهار داشت: در طول ۱۰ دور گفتوگوهای دینی مشاهده می شود که با اشتراکات، تفاوتها و دیدگاهها دورهم جمع شدیم تا مسئولیت خود را برای خدمت به جامعه انجام دهیم.
میگل آنجل آیوسو گیسو با بیان اینکه خداوند میخواهد صلح را در جامعه توسعه دهیم، گفت: در دنیای امروز برخی به خداوند توجه نکرده و از نام خدا سوء استفاده هم می کنند.
وی ابراز امیدواری کرد تا قدم معناداری برای خداشناسی و صلح در جهان برداشته شود.
آیوسو خاطرنشان کرد: مسلمانان و مسیحیان دارای اشتراکات فراوانی هستند که میتوانند جامعه را به سمت و سوی تعهد به صلح و کرامت و ارزشهای انسانی دعوت کنند.
رئیس شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان بر دستاوردهای ۱۰ دور گفتوگوی قبلی ایران و واتیکان تأکید کرد و یادآور شد: محتوای این گفتوگوها میتواند شفابخش دردهای بشر باشد.
وی در عین حال تاکید کرد: باید تقویت کرامت انسانی رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان است.
گفتگو عامل دستیابی به مودت و برادری
در ادامه این نشست رئیس بخش اسلام این شورا هم گفت: ما با گفتوگو به مودت، دوستی و برادری دست مییابیم.
مونسینیور خالد عکاشه ادامه داد: این نیاز احساس میشود که بشر در کنار هم قرار بگیرند و بر مبنای احترام و دوستی گفتوگو کنند.
نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها در یک نگاه
یازدهمین دور نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت الله ابوالقاسم علیدوستی مدرس دانشگاه و استاد حوزه علمیه همراه با آقای کاردینال میگل آنچل آیوسو گسیو رئیس شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان و دیگر مهمانان داخلی و خارجی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مدت دو روز در حال برگزاری است.
سابقه گفتوگوهای دینی بین جمهوری اسلامی ایران و واتیکان به اولین گفتوگوی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتوگوی ادیان واتیکان در سال ۱۳۷۳ باز میگردد که نخستین نشست در تهران برگزار و تاکنون ۱۰ دور از گفتوگوها به صورت دو سالانه یک نوبت در رُم و یک نوبت در تهران برگزار شده است.
نظر شما