پاکستانی ها با اینکه تولیدکننده برنج هستند اما بیشتر از گندم (نان) در وعده های غذایی خود استفاده می کنند و گوجه فرنگی نیز در تهیه خورش برای وعده های ناهار و شام حرف اول را برای خانوارهای می زند اما گرانی غیرعادی این ماده غذایی در بازار صدای مردم این کشور را در آورده است.
گرانی گوجه فرنگی در پاکستان طی سال ھای اخیر بسیار دیده شد اما این کشور تلاش کرده تا با واردات آن از کشورهای همسایه از جمله ایران به کاھش قیمت این کالا در بازار داخلی کمک کند.
اما قیمت سبزیجات در هفته های اخیر از اسلام آباد، لاهور و کراچی گرفته تا دیگر شهرهای پاکستان به ویژه گوجه فرنگی به شکل باور نکردنی افزایش یافته و رسانه های این کشور در مصاحبه میدانی با مردم گزارش دادند که دولت هیچ کنترلی بر قیمت ها ندارد و عرضه کنندگان قیمت های خودساخته نجومی بر اجناس مقرر کرده اند.
به گزارش شبکه «جیو نیوز» پاکستان تا ۱۲ ساعت گذشته قیمت هر کیلو گوجه فرنگی حتی به ۴۰۰ روپیه (۲.۵۶ دلار) نیز رسیده است. هر روپیه پاکستان معادل ۶۹۰ ریال ایران است.
خبرنگاران پاکستانی طی مصاحبه با شهروندان می گویند؛ مردم دیگر امیدی به پایین آمدن قیمت نداشته و از نظر آن ها سبزیجات از جمله گوجه فرنگی تبدیل به کابوس شده و حتی شاید تا روزها و یا چند هفته آینده خرید این کالای محبوب پاکستانی ها فقط در رویای آنها خوشایند باشد.
افزایش غیر منطقی بهای این کالا به گونه ای روند صعودی داشته که اعضای پارلمان ایالت پنجاب به عنوان بزرگترین ایالت تولید کننده مرکبات و سبزیجات پاکستان ، با تصویب قطعنامه در اعتراض به گرانی شدید گوجه فرنگی، از دولت خواستند تا نظارت بر تنظیم نرخ در بازار و فعالیت موثر کمیته های کنترل قیمت را تشدید کند.
برخی از اعضای مجلس ملی پاکستان از جمله نمایندگان زن نیز در واکنش به گرانی گوجه فرنگی ، به بانوان این کشور توصیه کردند که به جای نگرانی بابت گرانی و نبود گوجه فرنگی غذا، دست از خرید گران آن بردارند زیرا این راه حل موثری برای کنترل قیمت و جلوگیری از گران فروشی است.
برخی مردم پاکستان می گویند که دیگر قادر به خرید به گوجه نبوده و برای طعم دادن به غذاهای خود از ماست استفاده می کنند.
افزایش بدهی های خارجی، کاهش ذخیره ارزی و همزمان پایین آمدن ارزش پول ملی در پاکستان باعث شده تا تورم به شکل بی سابقه ای افزایش پیدا کرده و قیمت بسیاری از اجناس و کالاهای اساسی به ویژه مواد غذایی بالاتر از نرخ مصوب دولت به بازار راه یابد تا سفره پاکستانی ها روز به روز کوچکتر شود.