گزارش روز سه شنبه رسانه های پاكستانی حاكی از كاهش شدید ارزش روپیه در برابر دلار در بازارهای اسلام آباد و سایر مراكز تجاری این كشور است.
طبق آمار ارائه شده امروز از سوی بازارهای ارزی پاكستان، قیمت هر دلار در پاكستان به 151 روپیه رسیده و این كاهش ارزش واحد پولی پاكستان مشكلات جدیدی از جمله افزایش بدهی های خارجی این كشور را به دنبال داشته است.
كاهش بی سابقه ارزش پول ملی پاكستان صدای مردم و جامعه بازرگانی این كشور را در آورده تا جایی كه علاوه بر تورم شدید و گرانی در بخش های مختلف، سطح بدیهی های خارجی پاكستان نیز به 106 میلیارد دلار افزایش پیدا كرده است.
از قیمت انرژی شامل برق و گاز گرفته تا قیمت دارو، طلا و كالاهای اساسی در پاكستان به میزان قابل توجهی افزایش یافته و این وضعیت باعث نگرانی شدید كارشناس امور اقتصادی پاكستان شده است.
كارشناسان پاكستانی این روزها با حضور در برنامه های مختلف تلویزیونی این كشور به مردم توصیه می كنند كه برای جلوگیری از تورم و گرانی دست از خرید دلار برداشته و اجازه ندهند نابسمانی در بازار بورس، ارز و فعالیت های تجاری در تسخیر دلار قرار بگیرد.
«عارف حبیب» از كارشناس ارشد امور اقتصادی و مالیات در پاكستان در گفت وگو با شبكه خبری دنیا نیوز گفت: ما باید دلار را تحریم كنیم، مردم باید كالاهای ملی خرید و آن دسته از شهروندان كه ارز خریداری كرده اند می بایست آن را بفروشند.
«سمیع الله طارق» كارشناس دیگر پاكستانی نیز گفت: تنها راه جلوگیری از تورم عدم خرید دلار و عرضه آن به بازار است.
در همین حال فعالان فضای مجازی در پاكستان از جمله شخصیت های برجسته اجتماعی و رسانه ای با هشتگ «تحریم دلار» از مردم خواستند تا اقتصاد كشور را با نخریدن دلار نجات دهند.
كاربران شبكه اجتماعی توئیتر در پاكستان با ابراز نگرانی از اوضاع فعلی معیشت این كشور تاكید كردند كه ما نیز مانند برخی از كشورها از جمله تركیه باید به وابستگی به ارز خارجی را كم كنیم.
آنان تاكید كردند: باید سعی كنیم كالای داخلی بخریم و اشیای خارجی را تحریم كنیم چون با این روش می توانیم آینده تولیدات پاكستان را تضمین كنیم.
گروهی از فعالان اجتماعی نیز در شهرو گوجرانوالا واقع در ایالت پنجاب پاكستان با سوزاندن اسكناس های یك دلاری آمریكا، از مردم كشورشان خواستند تا با خرید دلار به خود و كشور ضرر نرسانند.
تحلیلگران پاكستانی می گویند با كاهش شدید ارز پول ملی این كشور در برابر دلار كه همچنان ادامه دارد، یك هزار میلیارد روپیه به بدیهی های خارجی پاكستان اضافه شده است بنابراین دولت برای جلوگیری از وخیم تر شدن اوضاع معیشت باید سیاسی موثری را تدوین و اجرا كند.
آنان معتقدند كه با دریافت وام شش میلیارد دلاری اسلام آباد از صندوق بین المللی پول بدهی های خارجی پاكستان طی دو سال آینده به 120 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
بانك مركزی پاكستان امروز اعلام كرد: میانگین نرخ تورم در این كشور از 3.8 درصد به 7 درصد رسیده و نرخ بهره بر پایه 12.25 درصد تثبیت شده است.
جناح مخالف دولت پاكستان با ابراز نگرانی شدید نسبت به اوضاع معیشتی این كشور و افزایش بی سابقه تورم و گرانی اعلام كردند كه بعد از عید فطر جلسه مشترك احزاب سیاسی مخالف برگزار می شود و طی آن برنامه ریزی برای آغاز نهضت ضدولتی نهایی خواهد شد.
آساق*274**1663**
تحریم دلار، توصیه پاكستانی ها برای جلوگیری از تورم روز افزون
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۵۳
کد خبر:
83322497
اسلام آباد - ایرنا - روند افت ارزش روپیه پاكستان در برابر دلار آمریكا به شدت ادامه دارد تا جایی كه این وضعیت نه تنها اوضاع نابسمان معیشتی این كشور را شكننده تر كرده بلكه باعث شده تا ایده تحریم دلار از سوی كارشناسان و شهروندان پاكستانی برای جلوگیری از تورم و گرانی مطرح شود.