تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۹

مسکو - ایرنا - «مارگاریتا سیمونیان» سردبیر خبرگزاری راشاتودی یا آرتی به «اوو مورالس» رئیس جمهور مستعفی بولیوی پیشنهاد داد در شبکه تلویزیونی راشاتودی به عنوان مجری فعالیت کند.

سردبیر ٣٩ ساله و ارمنی تبار روس‌ها در تلگرام خود با اعلام این خبر افزود: ما امیدواریم بتوانیم از او در بخش اسپانیایی شبکه خود استفاده کنیم.

وی خاطر نشان کرد که «رافائل کورئا» رئیس جمهور پیشین اکوادور اکنون برای دو سال است که در این شبکه برنامه‌های خود را اجراء می‌کند.

سیمونیان از سال 2005 خبرنگار پوتین و سردبیر راشاتودی بوده است و پارسال نیز مناظره‌ای پنج نفره با «سید ضیا هاشمی» مدیرعامل ایرنا در سن پترزبورگ داشت.

خیلی‌ها از او به عنوان مغز متفکر راشاتودی یاد می‌کنند.

راشاتودی اکنون مهمترین شبکه تلویزیونی بین‌المللی روسیه به حساب می‌آید که اخبار روسیه و جهان را به زبان انگلیسی، عربی و چند زبان دیگر با رویکردی متفاوت از رسانه‌های غربی در تراز خود همچون سی‌ان‌ان، فاکس نیوز، یورونیوز، ان‌بی‌سی، فرانس24  پخش می‌کند.

استفاده از چهره افراد سرشناس و مجریان مطرح جهان از جمله شگردهای راشاتودی برای جذب مخاطب و افزایش قدرت رقابت با رسانه‌های دیگر بوده است و یکی از تازه‌ترین این موارد به شکار «لارنس هاروی زیگر». معروف به «لری کینگ» مجری مشهور سی‌ان‌ان برمی‌گردد. 

مسئولان آرتی معتقدند که نمایی واقع گرایانه از رخدادها به مخاطبان خود ارایه می‌دهند که در دیگر رسانه های انگلیسی زبان جهان وجود ندارد ضمن اینکه آنها مخاطبان خود را به دیدگاه روسیه در خصوص موضوعات مختلف آشنا می‌کنند.

سیاستمداران غربی و رسانه‌های این کشورها به طور مرتب RT را به گزارش دهی مغرضانه و تعصب در گزارش وقایع مربوط به سیاست‌های روسیه و غرب متهم می‌کنند.

به گزارش ایرنا، پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی و با وجود تایید «دادگاه عالی انتخابات»، مخالفان مورالس اعلام کردند که این نتایج را قبول ندارند و از آن زمان تاکنون دست به اعتراض‌های خشونت‌آمیز زده‌اند. 

به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای آمریکایی (اواِی‌اس - OAS) از دولت لاپاز خواسته بود، نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده در ۲۸ مهرماه (۲۰ اکتبر) را ملغی اعلام و انتخابات دوباره برگزار کند. سرانجام دیروز (یکشنبه) ۱۹ آبان‌ماه (۱۰ نوامبر) با دخالت ارتش بولیوی، مورالس مجبور به استعفا شد و در نطق تلویزیونی گفت: استعفای خود را تقدیم می‌کنیم تا برادران و خواهران کارمند دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند. وی شرایط جاری در بولیوی را به کودتا علیه دولت تعبیر کرد و خطاب به مردم کشورش گفت: دوست دارم اعلام کنم، مبارزه ما پایان نیافته و تلاش برای تحقق برابری و صلح همچنان ادامه خواهد داشت.
مورالس افزود: به عنوان رئیس‌جمهوری وظیفه دارم که شرایط را آرام کنم.
استعفای مورالس، واکنش کشورهای مختلف آمریکای لاتین را به همراه داشته به گونه‌ای که ساعاتی پس از کناره‌گیری او، وزیر امور خارجه مکزیک، این استعفا را نتیجه اقدامی نظامی خواند و با وقوع «کودتا» در این کشور مخالفت کرد. «ابرارد مارسلو» در توئیتی با رد استعفای مورالس آن را مشابه تراژدی‌هایی خواند که در قرن پیش، آمریکای لاتین را آغشته به خون کرد. دولت مکزیک و برخی کشورها به مورالس پیشنهاد پناهندگی سیاسی دادند که با مخالفت او همراه شده و گفته در کشورش خواهد ماند.
در همین رابطه، رئیس‌جمهوری منتخب آرژانتین نیز کناره‌گیری رئیس‌جمهوری بولیوی را کودتا علیه او خواند و برگزاری انتخابات آزاد و آگاهانه در این کشور را خواستار شد.
دولت نیکاراگوئه نیز با انتشار بیانیه‌ای «کودتا» علیه اوو مورالس رئیس جمهوری بولیوی که وی را به استفعا واداشت، محکوم کرد و آن را اقدامی فاشیستی دانست.
دولت پرو نیز در با صدور بیانیه‌ای، برگزاری انتخابات شفاف با کمک سازمان کشورهای آمریکایی(اواِی‌اس - OAS) را خواستار شد.