به گزارش روزنامه دیلی میل، به دنبال وقوع سونامی و زلزله ۹ ریشتری در ژاپن در سال ۲۰۱۱ راکتور هستهای فوکوشیما به طور جدی آسیب دید و این منطقه دچار آلودگیهای زیست محیطی شد. برای جبران این مشکل و احیای فوکوشیما، گروهی از سرمایهگذاران ژاپنی برنامه جدیدی را برای ساخت نیروگاههایی برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر طراحی کردهاند تا این منطقه دوباره نقش خود را در تولید برق مورد نیاز ژاپن ایفا کند.
قرار است ۱۰۰ درصد انرژی تولید شده در فوکوشیما تا سال ۲۰۴۰ با استفاده از منابع تجدیدپذیر تولید شود و به همین منظور ساخت و راهاندازی نیروگاههای بادی، خورشیدی، آبی، حرارتی بهرهگیرنده از گرمای زمین و زیست توده ( مبتنی بر استفاده از انواع زباله و فضولات) در دستور کار قرار گرفته است.
با تکمیل این طرح امکان تولید تقریبا ۱.۵ گیگاوات انرژی برق در فوکوشیما فراهم میشود. در مرحله اول ۱۱ نیروگاه خورشیدی جدید و ۱۰ نیروگاه بادی تازه در فوکوشیما احداث میشود و بدین منظور از زمینهای بلااستفاده کشاورزی و عمومی استفاده میشود.
هزینه اجرای این طرح ظرف پنج سال آینده در حدود ۲.۷۵ میلیارد دلار برآورد شده و انرژی تولید شده در مرحله اول اجرای برنامه مذکور ۶۰۰ مگاوات خواهد بود. در صورتی که اجرای این طرح مطابق برنامههای پیش بینی شده دنبال شود، ۱۳ تا ۱۴ درصد از انرژی مورد نیاز ژاپن تا سال ۲۰۳۰ در فوکوشیما تولید میشود.