سید هادی حسینی بیدار روز پنجشنبه در جلسه اعضای ستاد اقتصاد مقاومتی استان همدان افزود: طرح آبرسانی به نیروگاه شهید مفتح از تصفیهخانه فاضلاب به عنوان پروژه شاخص شرکت آب و فاضلاب شهری استان همدان در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی سال ۹۸ انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه این طرح در هفت ماهه سال جاری ۷۰ درصد پیشرفت فیزیک دارد، اظهار داشت: باتوجه به این نکته که تصفیه خانه فاضلاب شهر همدان درحال حاضر مراحل اجرایی ساخت خود را طی میکند و طراحی آن براساس تصفیه به منظور استفاده در مصارف کشاورزی است، به دلیل شرایط بحرانی منطقه و خشکسالیهای اخیر در سال ۹۱ در مدار بهره برداری قرار گرفت و الزام به ارسال پساب به نیروگاه شهید مفتح شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان تاکید کرد: این شرکت با توان مجموعه متخصص خود و صنعتی کردن پساب خروجی از تصفیه خانه و ارسال به نیروگاه شهید مفتح همدان، از برداشت منابع آب شرب زیرزمینی توسط نیروگاه جلوگیری کرده و علاوه برکاهش برداشت از آب های زیرزمینی منطقه که عامل ایجاد فروچاله ها ارزیابی شده است، با کمک به حفظ آب های زیرزمینی و کشاورزی، باعث پیشگیری از فرسایش خاک، بیابان زایی و وقوع ریزگردها در آینده میشود.
حسینی بیدار گفت: متوسط دبی آب ارسالی به نیروگاه با حدود ۶۰ حلقه از چاه های آب شرب منطقه فامنین و کبودراهنگ برابری می کند و این شرکت با اجرای طرح انتقال آب پساب فاضلاب، معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را به صورت عملی و در بالاترین بهره وری به اجرا رساند.
وی ادامه داد: همچنین در راستای تحقق اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی و تاکید بر توان داخلی در بخش نظارت، اصلاح و توسعه، شبکه های فاضلاب که در گذشته توسط مشاور انجام میشد هم اکنون با استفاده از توان داخلی و توانمندی متخصصان شرکت آب و فاضلاب همدان انجام می شود که این عمل باعث شده در سال رقمی معادل سه میلیون ریال صرفه جویی شود.
وی به افزایش جمعیت تحت پوشش فاضلاب استان از ۵۴ درصد به ۷۵ درصد اشاره کرد و گفت: متوسط جمعیت زیر پوشش فاضلاب در کشور برابر با ۴۵ درصد است که در راستای عدالت محوری برخورداری ۹۵ درصدی در منطقه حاشیه نشین و دفع بهداشتی فاضلاب دنبال می شود.