بر اساس گزارش رویترز، شاخص MCSI جهانی که سهام ۴۷ کشور را نشان میدهد، پس از شروع معاملات در اروپا ۰.۱۴ کاهش یافت.
امروز(پنجشنبه) بازارهای سهام جهان با ریزش مواجه بود. چرا که آمارهای اقتصادی چین در ماه اکتبر منتشر شد و نشان از ضعف عملکرد آن داشت. همچنین آمارها نشان داد که اقتصاد آلمان در سه ماهه سوم امسال فاصله کمی با رکود داشته و نگرانیهایی نیز راجع به شدت گرفتن جنگ تجاری چین و آمریکا مطرح شد.
بازارهای سهام اروپایی بعد از آنکه گزارشها نشان از رشد اندک یک صدم درصدی آلمان در سه ماهه سوم امسال داشت، ریزش کردند. اقتصاد آلمان تنها به دلیل هزینههای مصرفکننده وارد شرایط رکودی نشد، اما با این حال عملکرد آن ضعیف باقی مانده است.
«مایکل هویسون»، تحلیلگر ارشد بازارهای در بازارهای سیامسی لندن با اشاره به دادههای اقتصاد آلمان میگوید: «عملکرد این کشور بهتر از آن چیزی بود که انتظار میرفت اما باید بگویم که این یک پیروزی تو خالی است؛ چرا که احتمال واکنشهای مالی (برای رونق گرفتن اقتصاد) را کمتر میکند.»
وی ادامه داد: «من فکر میکنم که اگر آلمانیها از نظر فنی به رکود وارد شده بودند، فشارها برای شل کردن کیسهها (افزایش تقاضا و رونق اقتصاد) خیلی خیلی بیشتر میشد.»
بازدهی اوراق قرضه 10 ساله در سراسر منطقه یورو، حدود ۲ امتیاز پایه سقوط کرد. بازدهی این اوراق در آلمان، فرانسه و هلند به پایینترین سطح یک هفته اخیر رسید.
معاملات آتی سهام امریکا نیز با افت ۰.۱ درصدی همراه بود که نشان دهنده عملکرد ضعیف والاستریت است.
در آسیا نیز ارزش سهامها پس از آنکه دادههای اقتصادی چین و ژاپن عملکرد ضعیف آنها را نشان داد، کاهش یافتند. عملکرد منفی بازارهای سهام آسیایی، همچنین به خاطر نشانههایی از افزایش درگیریهای جنگ تجاری بین پکن و واشنگتن بود.
شاخص سهام MSCI آسیا و اقیانوسیه نیز در خارج از ژاپن ۰.۳ درصد کاهش یافت. ارزش شاخص نیکی ژاپن نیز ۰.۸ درصد سقوط کرد.
بر اساس گزارش رویترز، کاهش روند رشد تولید کارخانهای چین در ماه اکتبر بیش از حد انتظار بوده؛ چرا که ضعف تقاضای داخلی و جهانی و جنگ تجاری، برای دومین اقتصاد بزرگ جهان گران تمام شده است.