تارنمای پولیتیکو روز گذشته(دوشنبه) به نقل از یک مقام آگاه از تصمیم ترامپ افزود: مهلت رئیس جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه بر واردات خودرو از اروپا چهارشنبه این هفته پایان می یابد.
به نوشته پولیتیکو، در حالیکه ترامپ تلاش می کند با دستیابی به توافقات اولیه با چین مانع بروز اختلافات تجاری جدید شود، تصمیم وی برای به تعویق انداختن تعرفه واردات خودرو از اروپا از بروز تنشی جدید با یکی از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا جلوگیری خواهد کرد.
ترامپ اردیبهشت سال جاری(ماه مه) گفت: وزارت بازرگانی آمریکا به این نتیجه رسیده که واردات خودرو و قطعات آن تهدیدی علیه امنیت ملی است.
وی به «رابرت لایتیزر» نماینده تجاری آمریکا دستور داد برای دستیابی به توافقی تجاری با اتحادیه اروپا و ژاپن مذاکره کند و ۱۸۰ روز به لایتیزر وقت داد تا این ماموریت را انجام و نتیجه را به او گزارش دهد. چهارشنبه این هفته مهلت این ضرب الاجل رئیس جمهور آمریکا به پایان می رسد.
پولیتیکو به نقل از مقام آگاه از تصمیم اخیر ترامپ هشدار داد همواره تردیدهایی درباره تصمیم نهایی ترامپ در بحث تعرفه ها و مسائل تجاری وجود دارد اما انتظار می رسد وی به منظور جلوگیری از بروز برخی اتفاقات غیرمنتظره، این مهلت را تا ۶ ماه دیگر تعویق بیاندازد.
نماینده تجاری آمریکا درباره توافقات تجاری با ژاپن مذاکره کرده است. این مذاکرات بازارهای ژاپن را به روی صادرات کشاورزی آمریکا باز و مقررات تجارت دیجیتال را تقویت می کند.
به همین دلیل لایتیزر شهریور ماه (سپتامبر) به خبرنگاران گفت، انتظار ندارد ترامپ تعرفه هایی را علیه صادرات خودرو و قطعات خودرو از ژاپن وضع کند.
با این حال مذاکره با اتحادیه اروپا تاکنون نتیجه ای نداده که دلیل اصلی آن خودداری اتحادیه از مذاکره بر سر مسائل کشاورزی است.
رئیس بانک مرکزی اروپا به تازگی ترامپ را عامل افزایش رکود و بیکاری در جهان معرفی کرد و گفت: بیثباتی ناشی از وقوع جنگ تجاری میان چین و آمریکا مهمترین دلیل کاهش رشد اقتصادی جهان است.
«کریستین لاگارد» خاطرنشان کرد: تعرفههای گمرکی بر کالاها و محصولاتی وارداتی که چین و آمریکا برای یکدیگر وضع کرده اند، رشد اقتصادی جهان را در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود هشت دهم درصد کاهش می دهد. این رقم برای میزان کاهش رشد اقتصادی جهان بسیار حائز اهمیت است زیرا موجب افزایش بی رویه نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال جهان می شود.
در همین ارتباط، چندی پیش نیز بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در مورد چشمانداز ضعیف رشد اقتصاد جهان هشدار دادند و هر دو تعاملات تجاری (ضعیف) را عامل این مسأله دانستند.
جنگ تجاری همچنین منجر به ناخشنودی بازارهای مالی شده است. سرمایهگذاران نگرانند که تجارت سرمایهگذاری با بنبست مواجه شود و بانکها مجبور به کاهش نرخ بهره شوند.
جنگ بیپایان تعرفهای میان آمریکا و چین، تهدیدهای دائمی ترامپ برای اعمال تعرفه و تداوم تنش در روابط آمریکا و اروپا بر سر تعرفه واردات خودرو و تجهیزات کشاورزی، همه حاکی از افزایش نشانههای وقوع جنگ تجاری در دنیا است.
۱۰۷۱
نظر شما