محمود نقدی پور روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا، با تاکید بر اینکه عرصه فنی و اقتصادی هر کشوری بر توانمندیهای دانشبنیان آن استوار است، افزود: بر همین اساس همه استادان، دانشجویان، فناوران و جوانان عرصه علم و البته نظام برنامهریزی کشور بایستی به سمت توسعه هرچه بیشتر اقتصاد داخلی مبتنی بر علم و فناوری حرکت کنند.
وی با اشاره به بیانیه تفصیلی گام دوم انقلاب ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و ترسیم مسیر پیش روی کشور در ۴۰ ساله دوم و ضرورت عبور از اقتصاد خامفروشی به اقتصاد دانشبنیان بهعنوان یکی از اصول اصلی این بیانیه، نقش دستگاههایی همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آموزش و پرورش را نقشی بسیار تاثیرگذار و اساسی دانست.
این دانشیار دانشگاه با اشاره به اتفاقات سالهای اخیر و شکلگیری بیش از ۴ هزار شرکت دانشبنیان در کشور، این اتفاق را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: خوشبختانه این شرکتها با درآمد حدود ۹۰ هزار میلیارد تومانی، زمینه اشتغال مستقیم ۳۰۰ هزار نفر را فراهم کردهاند.
وی گفت: ورود مناسب شرکتهای فناور مستقر در پارکها و مراکز علمی به عرصه بومیسازی بسیاری از تجهیزات و کالاهای مورد نیاز در بخشهای مختلف و پتانسیل این بخش برای جذب بیکاران تحصیلکرده دانشگاهی که روز به روز شاهد افزایش آنان در جامعه هستیم، به طور حتم بیانگر ضرورت توجه هرچه بیشتر به این حوزه است.
نقدی پور علم را زمینهساز افزایش قدرت و پیشرفت کشورها دانست و افزود: به طور حتم دستیابی کشورمان به رتبه چهارمی دنیا در حوزه علوم نانویی و پیشرفتهای کشورمان در حوزههای زیست فناوری و پزشکی حاصل سرمایهگذاری و توجه مطلوب دولت به عرصههای جدید علمی بوده است.
وی در ادامه، حمایت از ورود محصولات دانشبنیان به بازار را بسیار مهم خواند و گفت: با وجود بومیسازی بسیاری از تجهیزات و کالاهای وارداتی، دیگر نباید شاهد واردات هر گونه اقلام مشابه باشیم، در غیر اینصورت و با واردات اینگونه تجهیزات تنها سرمایه کشور را هدر میدهیم و برای سایر کشورها اشتغال ایجاد میکنیم.
به اعتقاد این عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، وجود ساختارهای سنتی وناکارآمد، قوانین دست و پاگیر، موازیکاری در حوزه حمایت و ارائه تسهیلات به بخش دانشبنیان، استقبال نکردن بخشهای مختلف داخلی از محصولات بومیسازی شده از جمله مشکلات اصلی حوزه دانشبنیان کشور است.
وی بیان کرد: هم اکنون بسیاری از بخشهای مختلف کشور از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی، نیروگاهی، پزشکی و بیمارستانی، ساختمانی میتوانند نیازمندیهای خود را از شرکتهای فناور داخلی تامین و از خروج ارز آن هم در شرایط اعمال تحریمهای ظالمانه از سوی دشمنان جلوگیری کنند.