بیروت- ایرنا- در پی معرفی محمد الصفدی به عنوان نخست وزیر لبنان انتظار می رفت صحنه سیاسی این کشور با آرامش بیشتری همراه شود، اما تناقض مواضع برخی گروهها در خصوص نخست وزیری حاکی از ابهام در صحنه سیاسی لبنان است.

در حالی که با معرفی الصفدی اعلام شد، سعد حریری نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان پس از مشورت با سه نخست وزیر سابق یعنی فواد سنیوره ، نجیب میقاتی و تمام سلام، الصفدی را معرفی کرده است، شب گذشته این سه اعلام کردند از بازگشت حریری به نخست وزیری حمایت می کنند.

حریری با پافشاری بر لزوم تشکیل دولت فن سالار (تکنوکرات) فرد دیگری را برای نخست وزیری معرفی کرد اما این به معنی نهایی شدن موضوع نخست وزیری نیست، زیرا ظاهرا تناقض در این خصوص همچنان باقی است.

همزمان با ابهام سیاسی که لبنان از پنجشنبه شب و همزمان با معرفی الصفدی برای نخست وزیری شاهد آن است، باید پرسید چرا میشل عون رئیس جمهور لبنان سکوت کرده است به ویژه اینکه دیدار و یا گفتگویی با سعد حریری نداشته است.

همچنین برخی منابع اعلام کردند سعد حریری گفته است "شش ماه دیگر قدر من را خواهید دانست"؛ که این نیز در شرایط  کنونی به نوبه خود سوال برانگیز است.

با این توضیحات باید پرسید: آیا صحنه سیاسی لبنان رو به جلو حرکت می کند یا عقبگرد دارد؟

هشدار نبیه بری در خصوص خطر وضعیت موجود برای لبنان

در این میان "نبیه بری" رئیس پارلمان لبنان ابهام در خصوص طرح اسم محمد الصفدی را سوال برانگیز خواند و گفت، در این خصوص به ویژه بین سعد حریری و سه نخست وزیر سابق تناقض دیده می شود.

به نوشته روزنامه الجمهوریه، بری در جریان دیدارهای روز گذشته (جمعه) با گروههای مختلف سیاسی گفت: روند امور به سمت پیچیده تر شدن پیش می رود و باید هرچه زودتر راهی برای برون رفت از بحران یافت به ویژه اینکه ادامه وضعیت موجود هشداری برای بروز خطرات بزرگتر علیه کشور است.

او گفت: وقت زیادی به هدر رفت زیرا باید در این روزها موضوع بودجه ۲۰۲۰ را که هنوز در پارلمان باقی مانده است به پایان می رساندیم و پس از آن اجرای مفاد اصلاحات اقتصادی را آغاز می کردیم؛ اصلاحاتی که بخش زیادی از آن در جلسه قانونگذاری روز سهشنبه آینده تصویب خواهد شد.

تناقض اخبار بین منابع الصفدی و المستقبل

همچنین در حالی که منابع نزدیک به الصفدی اعلام کردند، وی از حمایت مطلق حریری برخوردار است ، منابع نزدیک به المستقبل در گفتگو با روزنامه الجمهوریه این اظهارات را تکذیب و اعلام کردند حریری با معرفی الصفدی تا زمانی که سه فراکسیون دیگر پارلمانی نیز موافق باشند، موافقت کرد، اما هیچ قولی برای مشارکت در دولت نداد و بحث و بررسی ها به این موضوع نرسید.

موضع میشل عون چیست؟

با ادامه رایزنی ها بین گروههای مختلف سیاسی لبنان و انتشار اخبار مربوط به دیدار سید "حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله لبنان و "جبران باسیل" وزیر خارجه دولت پیشبرد امور و گفتگو در خصوص تحولات اخیر، هیچ تماسی بین میشل عون رئیس جمهور و سعد حریری گزارش نشد.

منابعی که کاملا در جریان تحولات اخیر هستند در این خصوص به روزنامه الجمهوریه اعلام کردند، میشل عون در انتظار جواب نهایی حریری در خصوص مشارکت در دولت تکنو-سیاسی است تا پس از آن آغاز مشورتهای پارلمانی لازم را اعلام کند.

از سوی دیگر یکی از سه نخست وزیر سابق لبنان به الجمهوریه گفت، حریری در خصوص معرفی الصفدی تایید و یا موافقت ما را نگرفت، بلکه مدتی قبل هنگامی که نام الصفدی مطرح شد پاسخ منفی خود را اعلام و بر لزوم نخست و زیری حریری در دولت جدید تاکید کردیم و پاسخ حریری این بود: نه این کار را نخواهم کرد و فقط شش ماه طول خواهد کشید تا به ارزش من پی ببرید.

احتمال عقب گرد الصفدی

روزنامه "الاخبار" نیز  در خصوص معرفی الصفدی برای نخست وزیری نوشت: توافق بر سر الصفدی برای تشکیل دولت چقدر جدی است؟ اکنون شاهد نارضایتی در داخل جریان ۸ مارس و ادامه مواضع مبهم و فریبکاری سعد حریری هستیم. در پرتو اخبار مربوط به امکان عقب گرد الصفدی به دلیل واکنش منفی مردم و موضع سه نخست وزیر سابق در قبال معرفی او برای نخست وزیری، روند امور یک قدم به عقب بازگشت.