۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۱۴
کد خبر: 83566774
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دخالت های خارجی در تحولات لبنان صدای سرسپردگان را نیز در آورد

بیروت - ایرنا - در شرایطی که بسیاری از مسئولان لبنانی و پیش از همه دبیر کل حزب الله در خصوص دخالت های خارجی در تحولات جاری این کشور هشدار داده اند، برخی چهره های وابسته به بیگانگان از جمله "ولید جنبلاط" رهبر حزب "سوسیالسیت ترقیخواه لبنان" نیز از دخالت سفیران برخی کشورها در بیروت در تشکیل کابینه جدید لبنان خبر دادند.

پس از آغاز تحرکات مردمی در لبنان در 25 مهر ماه گذشته (17 اکتبر) برخی مسئولان از جمله "سید حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله لبنان و "میشل عون" رئیس جمهوری این کشور در خصوص موج سواری برخی طرف های بیگانه بر تکاپوی مردمی و سوءاستفاده از آن در جهت تحقق منافع مورد نظر خود هشدار دادند.

در همین ارتباط "شیخ علی دعموش" معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان در خطبه نماز جمعه هفته گذشته با اشاره به سخنان مداخله جویانه اخیر سفیر سابق آمریکا در لبنان گفت: واشنگتن به دنبال محاصره مقاومت و مانع تراشی در مسیر احیای اقتصادی لبنان است.

دعموش افزود: سخنان اخیر "جفری فلتمن" سفیر سابق آمریکا در لبنان علیه حزب الله و در خصوص تحولات اخیر این کشور پس از سخنان اخیر "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا، بیانگر میزان دخالت آشکار واشنگتن در مسائل لبنان است.

معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان با اشاره به این که آمریکا لبنانی ها را تهدید کرده که یا باید تسلیم خواست و اراده واشنگتن شوند و یا شاهد هرج و مرج و فروپاشی باشند، ادامه داد: اکنون تمام تلاش های قبلی آمریکا برای سوق دادن لبنانی ها به سمت فتنه، به برکت آگاهی و هوشیاری مردم و پایبندی به وحدت ملی و مخالفت با دخالت خارجی با شکست روبه رو شد و ما امروز همه لبنانی ها را به اعلام مخالفت با دخالت آمریکا در مسائل کشورمان و حفظ آزادی و استقلال خود فرا می خوانیم.

عون رییس جمهوری لبنان نیز در سخنرانی چند روز پیش خود ضمن اینکه استقلال کشور را یک تصمیم ملی آزاد و مستقل برشمرد که به هیچ وجه نمی تواند تسلیم هیچ نوع قیمومیتی شود، تصریح کرد: این چیزی است که امروز با تمام توان و به هربهایی باشد، بر آن تاکید داریم.

در این میان پاریس سه شنبه گذشته میزبان نشست آمریکا، فرانسه، انگلیس در خصوص لبنان بود و در جریان رایزنی های این نشست اعلام شد، باید فشارهای سیاسی و اقتصادی بر دولت لبنان افزایش یافته و حمایت از این کشور به لزوم اجرایی شدن طرح اصلاحات فراگیر مشروط شود.

روزنامه "الاخبار"  نیز هفته گذشته در همین ارتباط نوشت: اکنون غرب با در نظر گرفتن رکودی که بر صحنه سیاسی لبنان حاکم است، می کوشد به جای اینکه مدیریت پرونده لبنان را به عربستان و امارات و نیز برخی نیروهای لبنانی واگذار کند، خود آن را برعهده بگیرد.

در این ارتباط حزب الله و عون با هرگونه امتیازدهی در خصوص تشکیل دولت جدید مخالف هستند و از آمادگی برای تشکیل دولت "یک گروه واحد" در صورت نیاز خبر داده اند.

در این شرایط و در حالی که سفارت آمریکا در بیروت اعلام کرد که حامی مطالبات مردمی در لبنان می باشد، پرواضح است رکودی که پس از استعفای "سعد حریری" از نخست وزیری بر صحنه سیاسی لبنان حاکم شده، مجال را برای دخالت طرف های خارجی و پیش از همه واشنگتن فراهم کرده است.

لبنان از زمان استعفای حریری در هفته دوم تظاهرات مردمی (هفتم آبان- 29اکتبر) از طریق دولت پیشبرد امور اداره می شود و حریری بر لزوم تشکیل "دولت فن سالار" (تکنوکرات) اصرار دارد؛ دولتی که با توجه به تنوع طایفه ای، مذهبی و حزبی تشکیل آن در لبنان با مخالفت بسیاری از گروههای سیاسی روبه رو شده است.

در مقابل عون رییس جمهوری، "نبیه بری" رئیس پارلمان و حزب الله لبنان ضمن فراخواندن حریری به نخست وزیری مجدد، تشکیل دولت "تکنو-سیاسی" متشکل از افراد متخصص و نیز چهره های سیاسی را خواستار هستند، اما هنوز بر سر کسی که مامور تشکیل کابینه آینده شود، توافق حاصل نشده و به این ترتیب صحنه سیاسی لبنان با نوعی رکود همراه شده است.

دخالت های خارجی از زبان جنبلاط

در این میان "ولید جنبلاط" رهبر حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان گفت، در پرتو اعتراضهای مردمی که از نیمه اکتبر گذشته (25 مهر) آغاز شده است، برخی سفیران خارجی در بیروت در تشکیل کابینه دخالت می کنند.

وی در یک توئیت نوشت: تعدادی از سفیران و وزیران خارجه برخی کشورها به موضوع تشکیل کابینه در لبنان ورود کرده اند تا بر پیچیدگی اوضاع کنونی بیفزایند، حال آنکه طبقه سیاسی نیز حاضر به امتیاز دهی نیست و بر ماندن (در قدرت) تاکید دارد.

وی با بیان اینکه ناظر تجربه دادگاه بین المللی و کشمکش بر سر این موضوع بود، یادآور شد: شورای امنیت به منظور تحقیق در ترور "رفیق حریری" نخست وزیر پیشین لبنان از تشکیل دادگاه بین المللی ویژه در این خصوص خبر داد.

جنبلاط در ادامه توئیت خود نوشت: امیدوارم سخنان قبلی من مورد تفسیر و توضیح زیادی قرار نگیرد و امیدوارم سفراء و کارشناسان و بزرگان هرچه زودتر در مورد تشکیل کابینه به توافق برسند؛ همه این افراد بدون استثناء آنطور که می گویند، حامی ثبات لبنان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha