«مصطفی تنها» امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در ماههای گذشته قیمتی که سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده و تولیدکننده بابت تایرهای وانتی اعلام کرده بود، مورد تایید و رضایت کارخانجات تولیدی قرار نگرفت.
به گفته وی، بر این اساس کارخانجات ظرفیت تولید تایرهای وانتیشان را کاهش داده و به سمت سایر تایرها که سود معقولی داشتند سوق دادند.
این مقام صنفی بیان داشت: نتیجه این تصمیم تایرسازان، کمبود تایر وانتی در تابستان بود که این فصل سال، زمان و نیاز به جابجایی میوه و ترهبار، اوج مصرف این دسته از لاستیک هاست.
وی اظهار داشت: در نهایت طی مذاکرههایی که بین دو طرف در تابستان انجام شد، کارخانه ها اعتراض خود را با دلیل، سند و مدرک اعلام و تفاهم شد قیمت هر جفت تایر وانتی ۱۰۰ هزار تومان افزایش داشته باشد تا تولید آنها برای کارخانه ها به صرفه شود.
سخنگوی انجمن صنفی تایر ایران یادآور شد: از آن زمان تاکنون اجرایی شدن این تصمیم مرتب به تعویق افتاد و در نهایت هفته گذشته مسئولان قول دادند که افزایش قیمت این دسته از تایرها را ابلاغ کنند، اما دیروز شنیده شد که وزیر صنعت مصوبه یادشده را باطل کرده است.
وی گفت: ابطال مصوبه مذکور به معنای بازگشت تولید به روال قبلی و کاهش ظرفیت تولید تایرهای وانتی است و البته این مساله هیچ ارتباطی به موضوع سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین ندارد.
وی خاطرنشانکرد: اکنون وضعیت تولید در سایر تایرها به روال عادی ادامه دارد و در عمده تایرهای پرکشش بازار افزایش تولید داشته ایم.
وی بیان داشت: کارخانجات تولیدی با رصد مستمر بازار و علائمی که از خریداران دریافت میکنند، به تنظیم تولید و عرضه تایرها میپردازند و بطور نمونه تایر پراید در ماههای گذشته با افزایش ۲۲ درصدی و تایر سمند با کاهش سه تا پنج درصدی همراه شد.
به گزارش ایرنا، مطابق آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه با ثبت کاهش ۱۱.۶ درصدی در مقایسه با نیمه نخست پارسال، ۸۹ هزار و ۲۰۰ تن تایر تولید شد.