خالد رحمانی روز سهشنبه در جلسه شورای حفاظت آب شهرستان مهاباد با بیان اینکه برای کشت پاییزه امسال بیش از سه میلیون متر مکعب آب از سد مهاباد رهاسازی شد اظهار داشت: حجم آب پشت سد هم اکنون در مقایسه با مدت مشابه سال قبل پنج میلیون مترمکعب بیشتر است.
وی افزود: در حال حاضر تراز سد مهاباد به یکهزار و ۳۴۵ متر از سطح دریاهای آزاد رسیده که این مقدار نیز حدود یک متر بیشتر از تراز سد در مدت مشابه سال قبل است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ورودی آب به سد مهاباد به حداقل خود رسیده است ادامه داد: هماکنون دبی خروجی آب از سد مهاباد کمتر از ۶۸ صدم مترمکعب در ثانیه است که این میزان سال قبل ۲۱.۱۳ مترمکعب بود.
«رحمانی» با بیان اینکه سهمیه آب بخش کشاورزی مهاباد سالانه ۹۵ میلیون متر مکعب است، اضافه کرد: آب رهاسازی شده برای کشت پاییزه از سهمیه سالانه بخش کشاورزی کسر خواهد شد.
معاون توسعه و برنامهریزی فرماندار مهاباد نیز در این جلسه خواستار تعامل و همکاری بیشتر ستاد احیای دریاچه ارومیه با شهرستانهای حوزه آبریز این دریاچه شد و گفت: این تعامل و همکاری باعث میشود که برنامهریزیها منجر به نتایج بهتری شود.
خشایار صنعتی افزود: لایروبی رودخانههای شهرستانهای حوزه دریاچه ارومیه هزینه زیادی دارد و ستاد احیای دریاچه ارومیه باید در این خصوص با این شهرستانها تعامل و همکاری داشته باشد.
وی با اشاره به کاهش بارشهای پاییزه نیز اظهار داشت: اداره منابع آب شهرستان، رهاسازی آب از دریاچه سد را مدیریت کند تا از کاهش کیفیت آب شرب شهر ۱۸۵ هزار نفری مهاباد به دلیل پایین بودن سطح آب سد، جلوگیری شود.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوهبر تامین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد به مصارف بخش کشاورزی و ۱۹ میلیون متر مکعب نیز به مصرف شرب میرسد.
در سال زراعی گذشته (۹۸-۹۷) بیش از ۲۷۰ میلیون متر مکعب از آب این سد نیز برای احیای دریاچه ارومیه در چندین مرحله رهاسازی شد.
سد مهاباد در قسمت غرب مهاباد و در فاصله ۲ کیلومتری این شهر واقع است و یکی از نزدیکترین سدهای جهان به مناطق مسکونی به شمار میرود.