خالد رحمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رهاسازی آب برای مزارع کشت پاییزی از ۲ منبع آب سد مهاباد و سد یوسفکند به مدت ۲۰ روز از ۱۱ آبانماه جاری انجام شده است.
وی با بیان اینکه پارسال نیز ۱.۱ میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزی اختصاص یافته بود، اضافه کرد: امسال به دلیل بارندگی کمتر در پاییز نسبت به سال قبل، ۲.۵ میلیون مترمکعب بیشتر آب رهاسازی شد.
«رحمانی» با بیان اینکه سهمیه آب بخش کشاورزی مهاباد سالانه ۹۵ میلیون مترمکعب است، عنوان کرد: آب رهاسازی شده برای کشت پاییزی از سهمیه سالانه بخش کشاورزی کسر خواهد شد.
مدیر امور آب مهاباد گفت: حجم فعلی آب سد مهاباد ۸۴ میلیون متر مکعب است که نسبت به سال قبل پنج میلیون مترمکعب بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ورودی آب به سد مهاباد به حداقل خود رسیده است ادامه داد: هماکنون دبی خروجی آب از سد مهاباد کمتر از ۶۸ صدم مترمکعب در ثانیه است که این میزان سال قبل ۲۱.۱۳ مترمکعب بود.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
سال گذشته ۶۲ هزار هکتار از مزارع مهاباد به کشت محصولات مختلف اختصاص یافته که ۵۲ هزار هکتار آن به صورت دیم و مابقی به صورت آبی کشت شده بود.
توزیع آب در ۵۱ نقطه کانالهای انتقال آب به دشت مهاباد انجام میشود و تشکُل آببران مهاباد دارای ۱۵ عضو است که این اعضا توسط کشاورزان و اعضای شورای اسلامی روستاها برای نظارت بر توزیع آب در شبکه آبیاری دشت مهاباد انتخاب شدند.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوهبر تامین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب از آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد به مصارف بخش کشاورزی و ۱۹ میلیون مترمکعب نیز به مصرف شرب میرسد.
در سال زراعی گذشته (۹۸-۹۷) بیش از ۲۷۰ میلیون متر مکعب از آب این سد نیز برای احیای دریاچه ارومیه در چندین مرحله رهاسازی شد.
سد مهاباد در قسمت غرب مهاباد و در فاصله ۲ کیلومتری این شهر واقع است و یکی از نزدیکترین سدهای جهان به مناطق مسکونی به شمار میرود.
نظر شما