به گزارش ایرنا اگرچه «وی فونگخه» وزیر دفاع چین و «مارک اسپر» همتای آمریکایی وی هفته گذشته نیز به صورت تلفنی با یکدیگر گفت و گو و بر مشارکت در مورد مسایل دفاعی با یکدیگر تاکید کردند اما دو طرف همچنان مواضع هم را در عرصه های نظامی و دفاعی به چالش می کشند.
در شرایطی که آمریکا تاکید می کند چین به دنبال افزودن بر قدرت نظامی خود در دریاهای شرقی و جنوبی چین است پکن تاکید دارد بر بسیاری از جزایر این مناطق حق حاکمیت دارد این موضوع یکی از بزرگترین اختلافات نظامی دو کشور محسوب می شود که حساسیت آن شاید کمتر از موضوع تایوان برای چین نباشد.
افزون بر این نباید فراموش کرد که اختلافات سیاسی دو کشور نیز در مورد وضعیت تایوان به روابط نظامی آنها نیز کشیده شده است و هر دو کشور با نشان دادن زور و بازوی نظامی در حال شاخ و شانه کشیدن هستند.
آمریکا ناوشکن های خود را در ماه های اخیر بارها به تنگه تایوان اعزام کرده و تحت پیمان روابط با تایوان، دید و بازدیدهای نظامی با این جزیره داشته و به اعتراضات چین اعتنایی نکرده است به همین دلیل بود که وزیر دفاع چین ماه گذشته در دیدار با وزیر دفاع آمریکا در تایلند به طور جدی به او هشدار داد که ارتباطات نزدیک با تایوان برای روابط چین و آمریکا مضر است.
او تایید کرد که چین ناوهایش را به تنگه تایوان اعزام کرده است اما می خواهد مساله به شکل مسالمت آمیز حل شود ولی تاکید دارد که آمریکا نباید در امور تنگه تایوان دخالت کند.
آرایش های موشکی آمریکا در آسیا و مداخله های این کشور در اعتراضات هنگ کنگ بخش دیگری از اختلافات نظامی و سیاسی دو کشور است چین می داند که آمریکا بشدت برای محدود کردن این کشور تلاش می کند و از هر تهدید، اعتراض و ابزاری نیز برای این منظور بهره می گیرد از تایوان گرفته تا دریای جنوبی، دریای شرقی و هنگ کنگ بهانه ها و ابزارهای مناسبی برای ورود به امور داخلی چین و به چالش کشیدن این کشور است.
ووچیان سخنگوی وزارت دفاع چین می گوید ما باید بتوانیم رایزنی هایی برای حل اختلافات داشته باشیم این مسایل می تواند باعث بی ثباتی در روابط دو طرف شود.
روزنامه گلوبال تایمز چین می نویسد آمریکا برای چین مشکل تراشی می کند اختلافات نظامی زیادی میان طرفین وجود دارد در دریای جنوبی آمریکا به صراحت از چین انتقاد می کند و مایل به مشاهده روابط نزدیک و خوب بین پکن و کشورهای آسیای جنوب شرقی نیست.
خه سونگ نیان کارشناس و استاد دانشگاه ملی دفاعی چین بر این باور است که سیاست های دفاعی و نظامی آمریکا و چین با یکدیگر تفاوت های زیادی دارد وی افزود حضور نظامی آمریکا در آسیا، کره جنوبی، ژاپن و برخی از کشورهای دیگر منطقه همیشه مشکل بزرگی بوده است.
او تاکید می کند که آمریکا به بهانه تایوان، هنگ کنگ و دریای جنوبی در امور داخلی چین ورود می کند و این به مذاق پکن خوش نمی آید.
در همین حال روزنامه گلوبال تایمز ارگان حزب حاکم چین تصریح کرده است شاید بهتر باشد کسانی که در هنگ کنگ نیز به حمایت های آمریکا دلبسته اند، هوشیارتر باشند.
این نشریه چینی خاطر نشان کرد آمریکا خیلی راحت حمایت های خود را از کردهای سوریه پس گرفت و آنها را به حال خودشان رها کرد و به آنها پشت کرد و این می تواند درست عبرتی برای معترضان هنگ کنگی باشد که به پشتیبانی های آمریکا دلخوش کرده اند.