به گزارش ایرنا، مهدی حسینی نژاد شامگاه سه شنبه در آیین افتتاحیه نمایشگاه توانمندی های مجتمع مس سرچشمه در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: شرکت ملی صنایع مس ایران به حوزه صنعت و معدن استان کرمان کمک موثری میکند و واحدهای صنعتی کوچک و متوسط را مورد حمایت قرار داده است.
وی بیان کرد: از تولید ناخالص داخلی کشور سهم استان کرمان ۳.۴ درصد است که از این میزان نیز ۳۹.۷ درصد آن در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان کرمان است.
حسینی نژاد پیش بینی کرد: در برنامه ششم توسعه به رشد ۸.۵ درصدی در حوزه های صنعتی و معدنی برسیم به عبارتی با این رشد ۸.۵ درصدی امیدواریم بتوانیم از ۳۹.۷ درصد در حوزه های مختلف صنعتی و معدنی به حدود ۴۸ درصد این سهم را افزایش بدهیم.
وی با اشاره به اینکهاستان کرمان پتانسیل های مختلفی دارد و به بهشت معادن معروف است تصریح کرد: اما این بهشت معادن که شاخص آنها معدن مس سرچشمه، گلگهر سیرجان، جلال آباد زرند و کرومیت اسفندقه می باشد ، طی سالها از این معادن فقط برداشت داشتیم و در زمینه فرآوری برنامه ریزی نشده بود.
حسینی نژاد اضافه کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر حرکت های خوبی انجام شده و هفته گذشته با حضور ریاست جمهوری ۱۲ هزار میلیارد تومان پروژه در استان کرمان به بهره برداری رسید که عموما در زنجیره ارزش افزوده قرار دارند.
وی اظهار داشت: بر اساس اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تا پایان سال ۱۴۰۴ استان کرمان به قطب صنعتی تبدیل می شود که برای رسیدن به این هدف برای حدود ۲۸ ابرکارخانه در استان برنامه ریزی کردیم که یکی از آنها راه اندازی کارخانه اسید سولفوریک در مجتمع مس سرچشمه است.
حسینی نژاد گفت: در مجموع از سال ۹۵ تا کنون ۴۳ هزار میلیارد تومان پروژه صنعت و معدن در استان کرمان در دست اقدام است که از این تعداد ۲۸ هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و ۸ هزار میلیارد تومان پروژه دیگر هم به زودی به بهره برداری می رسد.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط بین مجتمع مس و واحدهای کوچک و متوسط برقرار کردیم که ۱۰۰ واحد غیر فعال و نیمه فعال را با کمک مس فعال کنیم و از سال گذشته تا کنون ۷۵ واحد غیر فعال و نیمه فعال استان کرمان به کمک مس فعال شده و این رقم تا پایان سال به ۱۰۰ واحد افزایش خواهد یافت.
حسینی نژاد افزود: همچنین با آوردن بخشی از گردش حساب واحدهای بزرگ به بانک های داخل استان، رونق و توسعه را در استان شاهد هستیم .
وی گفت: توانستیم این گردش حساب ها را به داخل بانک های استان بیاوریم تا از طریق منابع مالی تسهیلات را به راحتی به واحدهای کوچک پرداخت کنند و از رکود دربیایند و کمکی به اشتغال منطقه شود.
این مسئول تصریح کرد: گردش حساب مالی واحدهای بزرگ استان یک ظرفیت بزرگ برای خروج از رکود محسوب می شوند که در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان کرمان درآمدی که برای دولت داریم از محل درآمدهای حوزه مالیات، حقوق دولتی، عوارض گمرکی حدود ۸ هزار میلیارد تومان در سال است که کسب می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حدود چهار واحد بزرگ در استان کرمان وجود دارد که ۴۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند لذا با برقراری ارتباط بین مجتمع مس و ۷۵ واحد کوچک و متوسط که تا پایان سال به ۱۰۰ واحد خواهد رسید از محل گردش مالی این واحدهای بزرگ، واحدهای کوچک و متوسط تقویت می شوند.
حسینی نژاد اضافه کرد: از طریق شورای معادن استان کرمان در صدد هستیم ۲۰ درصد از حقوق دولتی مربوط به معادن استان را بین دانشگاه و این حوزه های معدنی که نیاز ضروری است اختصاص دهیم و ماحصل این ارتباطات و اعتماد به پتانسیل داخل استان رقم بزرگی است.