خالد جعفری روز چهارشنبه در جلسه ستاد استانی گیاه پزشکی اظهارداشت: ۲۵۶ کارشناس بخش دولتی و ۷۷ نفر کارشناس بخش خصوصی به صورت مداوم کار نظارت و کنترل عرصههای کشاورزی استان را انجام می دهند که در زمان مناسب با هرگونه آفت احتمالی مبارزه شود.
وی با اشاره به اینکه پایش مداوم اماکن پاییز و زمستان گذران سن و ملخ در استان انجام می شود افزود: در سال گذشته به جهت بارندگی های مداوم و نرم مبارزه با آفت سن در کل کشور و به تبع آن در کردستان نیز کاهش چشم گیری داشته است.
جعفری اضافه کرد: در سال جاری حدود ۱۳۴ هزار هکتار مبارزه با سن در سطح مزارع و مراتع استان صورت گرفته که شهرستانهای قروه و بیجار بیشترین سطح مبارزه با آفت سن را داشتهاند.
وی با بیان اینکه گندم تولید شده در کردستان با کیفیت و مرغوب است یادآورشد: میزان سن زدگی گندم استان بسیار ناچیز و کم است که امیدواریم در سال آینده این میزان به حداقل ممکن برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی به احتمال زیاد زمستان امسال معتدلی بوده و به همین جهت امکان طغیان آفاتی چون سن و ملخ در استان پیش بینی می شود که باید آمادگی لازم برای مبارزه با این آفات را داشته باشیم.
جعفری بر پایش اماکن پاییزه و زمستان گذران سن و ملخ توسط کارشناسان مستقر در پهنه های کشاورزی تاکید کرد و افزود: این امر یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است و باید با جدیت این پایشها صورت بگیرد.
وی بر کانون کوبی آفت ملخ و سن در مراتع و مزراع کشاورزان اشاره و اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد فعال محیط زیستی می توانند کمک حال کشاورزان و بهره بردارن بخش کشاورزی در جهت مبارزه با آفات گیاهی بخصوص ملخ باشند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای سروآباد، بانه، مریوان و کامیاران شهرستانهای درگیر با آفات عمومی هستند اضافه کرد: باید بیشترین مراقبت و نظارت را در این شهرستانها اعمال کنیم.
جعفری در خصوص آفت جوندگانی مانند موش یادآورشد: در سال جاری حدود ۹ هزارو ۵۹ هکتار مبارزه با این آفت در سطح مزارع استان انجام شده که انتظار می رود کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی بیش از پیش در راستای مبارزه با این آفت اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: در سال گذشته حدود ۶۰ هکتار مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای صورت گرفته و برای مبازره با آفات موجود در مزارع صیفی استان سمهای بیولوژیک به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.
وی از نصب ۶ ایستگاه هواشناسی خودکار جهت ثبت دقیق دادههای هواشناسی همچون دما و میزان بارش در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستاهای استان خبر داد و افزود: تجهیزات نوین پیش آگاهی برای پایش مزارع و باغات استان خریداری شده و در سطح مراکز جهاد کشاورزی استان توزیع شده است.
جعفری با اشاره به بازدید و کنترل مستمر عملکرد واحدهای سم فروشی و کلنیک های گیاه پزشکی در استان اضافه کرد: باید تمام این واحدها اطلاعات مربوط به خرید و فروش سموم را در سامانه مانیتورینگ جهت کنترل و پایش ثبت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸۳ مرکز سم فروشی و کلنیک گیاه پزشکی در استان فعالیت می کنند اضافه کرد: در کردستان هیچ گونه سم فروشی و کلنیک گیاه پزشکی غیر مجاز وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال جاری حدود یک هزارو ۱۱۲ هکتار کلزا کشت شده و کارشناسان مستقر در پهنه های کشاورزی در طول فصل پاییز و زمستان پایش مداوم این مزارع را انجام می دهند.