ارومیه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: احیای بنگاه‌های اقتصادی راکد و تقویت واحدهای نیمه‌فعال در اولویت کاری مدیران بخش اقتصادی استان قرار گیرد تا هیچ واحد تولیدی تعطیل وجود نداشته باشد.

بهنام شهدی روز پنج‌شنبه در جلسه کارگروه اشتغال آذربایجان‌غربی افزود: تامین مالی واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌فعال باید با برنامه مناسب انجام گیرد و در کنار آنها طرح‌های ایجادی مورد توجه مدیران به خصوص مسوولان بانکی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه منابع بانکی آذربایجان‌غربی باید برای واحدهای تولیدی این استان هزینه شود، اظهار داشت: منابع استانی باید همراه و همگام با بخش تولید توزیع شود و بانک‌ها نیز باید در این بخش توجه جدی داشته باشند.

شهدی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد اقتصاد ما وابسته به منابع بانکی است و باید به دنبال سیاست‌هایی باشیم که این وابستگی کاهش و رونق اقتصادی افزایش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی نیز گفت: ۲۲ هزار و ۷۰۸ مورد اشتغال جدید طی امسال در این استان ایجاد شده است.

رضا نقی‌زاده با اشاره به آمار اشتغال پایدار روستایی نیز اظهار داشت: تاکنون ۱۹ هزار و ۹۵۱ طرح در این استان ثبت شده و چهار هزار و ۱۷ طرح مورد تصویت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: از این تعداد نیز برای سه هزار و ۹۹۷ طرح به میزان سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت و زمینه اشتغال برای ۱۱ هزار و ۵۰۱ نفر فراهم شده است.

وی اضافه کرد: با این آمار متوسط سرانه تسهیلات برای هر طرح ۸۱ میلیون تومان بوده و میزان اشتغال هر طرح سه نفر است.

وی بیان کرد: در بخش کارورزی نیز چهار هزار و ۸۱ نفر ثبت‌نامی و  ۷۰۹ واحد پذیرنده وجود داشته است که در نهایت تاکنون ۹۶۰ نفر با واحدهای تولیدی مختلف قرارداد منعقد کرده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با اشاره به آمار تسهیلات پرداختی به مشاغل خانگی، گفت: برای این بخش ۵۸ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که ۹۶ طرح مورد نظر در حال طی مراحل برای دریافت تسهیلات است.

در ادامه این جلسه نمایندگان دستگاه‌های اجرایی به بیان نظرهای خود در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و چگونگی توسعه اشتغال در منطقه پرداختند.

آذربایجان‌غربی طی یک و نیم سال گذشته همواره از استان‌های پیشتاز در اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری بوده‌است.

طرح اشتغال پایدار روستایی از اواخر سال ۱۳۹۶ در کشور اجرایی شد و آذربایجان‌غربی همواره بین استان‌های برتر کشور در این طرح قرار داشت؛ نزدیک به چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات در این خصوص در آذربایجان‌غربی پرداخت شد  و این روند همچنان ادامه دارد.