کیش - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت:‌ دانش و داشته های بومی که در تاریخ و فرهنگ نواحی ساحلی کشورمان شکل گرفته می تواند سرچشمه تحول، رشد در همه زمینه ها و خلق ثروت برای کشور باشد.

به گزارش ایرنا سعید پورعلی شامگاه پنجشنبه در برنامه جشنواره موسیقی سواحل جنوب که درخانه بومیان کیش برگزار شد افزود: دانش بومی بویژه دانش موسیقی، صنایع دستی، لباس، خوراک و دانش دریا پایش سرمایه های غنی و بی بدیلی است که باید تبدیل به جاذبه شود.

وی ادامه داد: ظرفیتهای فرهنگی، طبیعی، جغرافیایی و گردشگری در جنوب و خلیج فارس یعنی همین فرهنگ ساحلی چنانچه مورد بهره برداری قرار گیرد، سرمایه عظیم اجتماعی و فرهنگی بزرگ را ارائه می دهد که با تکیه برآن می توان به تحول، رشد، توسعه، زایندگی و ثروتی بی پایان دست یافت.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه این جزیره از لحاظ داشتن میراث ملموس و ناملموس بسیار غنی و پر بار است افزود: بر همین اساس تلاش می‌کنیم که به مصادیق این میراث فرهنگی نقشه راه را تدوین کنیم تا بتوانیم جامعه فرهنگیمان را توانمندتر نماییم و در کنار آن منطقه ای برای پذیرش گردشگران،از تمام نقاط دنیا باشیم.

وی اضافه کرد: نواحی جنوب ایران بویژه خلیج فارس در طول تاریخ شاهد شهرها،‌ روستاها و جزایر پررونقی بوده که گستره اثرگذاری این نواحی در حوزه های فرهنگی، تجاری، صنعتی و اجتماعی در تمامی فلات قاره ایران مشهود است.

وی، فرهنگ سواحل جنوب ایران یا نظامات ساحل نشینی را محصول تاریخ و فرهنگی و زندگی روبه دریا، با شکوه، مولد و حیات بخش توصیف کرد و ساکنان این مناطق در طول تاریخ با دریا زندگی کرده اند و در یکصد سال اخیر جاذبه نفت نیز به جاذبه های این منطقه افزوده است.

پور علی پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بین تمامی جوامع حوزه خلیج فارس و دریای عمان را ریشه دار و عمیق و گسترده ارزیابی کرد و افزود: این سیاست است که سعی می کند ما را از هم دور کند لذا در این شرایط تقویت نکات و پیوندهای مشترک امروزه به عنوان یک ضرورت باید مورد توجه قرار گیرد زیرا زبان فرهنگ،‌ زبان موسیقی،‌ زبان اجتماعی در کل کشورها و  جوامع این حوزه گواه بر وجوه مشترک است.

همچنین شیخ یعقوب شمش امام جمعه اهل تسنن کیش طی سخنانی در این مراسم گفت: جزیره کیش در طول تاریخ از فرهنگ بسیار غنی و ارزشمندی برخوردار بوده که این فرهنگ حاصل قرن ها همزیستی بومیان جزیره با اقوام دیگر و در ارتباط با محیط و مفهوم خود شکل گرفته است، از جمله مظاهر این فرهنگ ها  آواز ها و موسیقی منحصر به فرد جنوب می باشد، این آوازها و موسیقی ها کاربرد زیادی در کارهای روزمره بومیان داشته است.

وی افزود: در گذشته بسیاری از کارهای سنگین و طاقت فرسای دریا نوردی، صید و صیادی، صید مروارید یا بالا بردن بادبانها، کشیدن تور  و یا در انداختن لنج و قایق بصورت دسته جمعی انجام می شده و در انجام این امور نواها، آواز ها و موسیقی، نقشی هماهنگ کننده، سازنده و  آرامش بخش داشته است.

وی اضافه کرد: درآنزمان هرکار و فعالیتی آوازی ویژه داشته و این آواز های دسته جمعی خستگی ناشی از کارهای سنگین را برای آنها سهل می نمود. 

 دومین جشنواره موسیقی کیش با عنوان " موسیقی نواحی جنوب ایران (از خلیج فارس تا دریای عمان ) در آبهای زلال جزیره مرجانی کیش و درعرشه یک شناور مسافری و گردشگری گشایش یافت .

 به گزارش ایرنا آیین گشایش این جشنواره ملی چهارشنبه شب با حضور هنرمندان، گردشگران، کیشوندان، مدیرعامل و جمعی از مسئولان  منطقه آزاد  کیش و طنین نواهای موسیقیایی هرمندان بندر هرمز در کرانه های جزیره کیش و برروی شناور گردشگری اوستا برگزار شد.

 این جشنواره با رویکرد صلح و مهرورزی  و هدف شناسایی و معرفی میراث فرهنگی ناملموس از جمله نواهای موسیقیایی مناطق ساحلی دریای عمان و خلیج فارس برپا شده است.

 توانمند سازی فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی به عنوان یکی از برنامه های راهبردی سه ساله منطقه آزاد کیش از جمله شاخصه ها و اهداف این رویداد فرهنگی و اجتماعی است.