جشنواره موسیقی نواحی جنوب با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد

کیش - ایرنا - دومین جشنواره موسیقی کیش با عنوان " موسیقی نواحی جنوب ایران (از خلیج فارس تا دریای عمان ) که طی سه روز در کیش جریان داشت جمعه شب با معرفی گروه های برگزیده به کار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا آیین اختتامیه دومین جشنواره موسیقی کیش جمعه شب با حضور مدیرعامل و معاونان منطقه آزاد و جمعی از پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی ایران،رییس موزه موسیقی،دبیرجشنواره موسیقی نواحی ایران، کیوان ساکت از اساتید موسیقی کشور، جمعی از مسئولان محلی و کشوری، هنرمندان و ساکنان جزیره مرجانی و با اجرای ویژه گروه‌های منتخب، در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد. 

در این مراسم طبق نظر هیات داوران از  مجموع ۴۵ اثر منتخب راه یافته به جشنواره، گروه موسیقی زاروگه از استان هرمزگان جزیره زیبای هرمز، گروه موسیقی تشکار از استان بوشهر وگروه موسیقی آوای دل از استان سیستان و بلوچستان به عنوان گروهای برتر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.

 همچنین از گروه های میهمان، گروه موسیقی بومیان جزیره، کیو ۲۸ و کیش مهر و حامیان جشنواره با اهداء لوح و تندیس جشنواره تقدیر شد.

مسعود رهبری مدیر هنری معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و رئیس دومین جشنواره موسیقی کیش در این مراسم با تقدیر از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و تمامی مسئولان و دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، استقبال گروه های موسیقی سواحل جنوب را خوب و گسترده توصیف کرد. 

وی، در برگیری سواحل جنوب،  نحوه اجرا و حضور گروه های موسیقی  و اجرای آثار منتخب در مناطق مختلف جزیره کیش از جمله خانه بومیان، بندرگاه و فرودگاه و  در منظر گردشگران و کیشوندان را از ویژگیهای و تفاوت های این دوره از جشنواره نسبت به دوره گذشته عنوان کرد.

رهبری، با تقدیر از حامیان جشنواره موسیقی کیش خاطر نشان کرد: در جشنواره اول ۷۰ درصد حمایت ها توسط سازمان و ۳۰ درصد توسط بخش خصوصی انجام شد ،اما در جشنواره دوم تلاش شد تا در روندی متفاوت ۷۰ درصد حمایت از سوی بخش خصوصی صورت بپذیرد و ۳۰ درصد توسط سازمان انجام شد و علاوه بر این سازمان منطقه آزاد کیش نقش ناظر را در این دوره برعهده داشت.

همچنین در این آیین کیوان ساکت نوازنده و آهنگساز مطرح کشورمان نیز با نوازندگی سه تار، حاضران را به وجد آورد.

 معاون فرهنگی و اجتماعی طی سخنانی  گفت: در بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره  با ظرفیتی ارزشمند و متنوع از موسیقی نواحی ایران از سواحل خلیج فارس تا کرانه های دریای عمان روبرو شدیم. 

سعید پور علی با اشاره به اینکه موسیقی نواحی جنوب ایران از خلیج فارس تا دریای عمان سرشار از آواهای موسیقی تنیده با زندگی، فرهنگ و اقتصاد این مناطق است اضافه کرد: ظرفیت های بی بدیل موسیقی و نواهای این منطقه، با توجه به شرایط روز و فرآیند صنعتی شدن نیازمند بازخوانی،خلاقیت و کشف استعداد های درخشان نواحی جنوب است و برگزاری جشنواره های موسیقی راهکاری موثر برای رسیدن به این اهداف است.

سعید پور علی، ابلاغ صلح مهرورزی و معرفی نواهای غنی موسیقی محلی در سطح ملی و بین المللی را  از دیگر اهداف برگزاری این رویداد فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: موسیقی اصیل ایرانی بویژه موسیقی محلی مناطق جنوب برای تمامی زوایای زندگی از جایگاهی اثر گذار برخوردار است و معرفی این داشته های غنی با برند موسیقی خلیج فارس و معرفی کیش؛ فراگیری،دربرگیری و اثر گذاری بیشتری در روند تحولات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و گردشگری این مناطق خواهد داشت. 

وی افزود: تمام ظرفیت در جنوب کشور باید صرف احیای نظامات ساحل نشینی به عنوان یکی از جاذبه های فرهنگی و یکی از جاذبه های گردشگری شود و خوشبختانه این دیدگاه مد نظر  معاونان فرهنگی و اجتماعی و گردشگری در خطه جنوب کشور است و  در اولین فرصت نشست معاونان فرهنگی و گردشگری مناطق آزاد جنوب کشور  برای هم افزایی برگزار خواهد شده است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد کیش همچنین از تاسیس دبیرخانه جشنواره  جنوب با محوریت جزیره کیش و با حضور منطقه آزاد اروند منطقه آزاد قشم و منطقه آزاد چابهار خبر داد.  

دومین جشنواره موسیقی کیش با عنوان " موسیقی نواحی جنوب ایران (از خلیج فارس تا دریای عمان ) چهارشنبه شب با حضور هنرمندان، گردشگران، کیشوندان، مدیرعامل و جمعی از مسئولان  منطقه آزاد  کیش و طنین نواهای موسیقیایی هرمندان بندر هرمز در کرانه های جزیره کیش و برروی شناور گردشگری اوستا گشایش یافت و جمعه شب در مرکز همایشهای بین المللی کیش به کار خود پایان داد. 

  توانمندسازی فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی به عنوان یکی از برنامه های راهبردی سه ساله منطقه آزاد کیش از جمله شاخصه ها و اهداف این رویداد فرهنگی و اجتماعی ذکر شد.

 در مجموع ۶۰ اثر از نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق ساحلی جنوب به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این آثار ۴۵ اثر مرتبط با جشنواره توسط هیات داوران انتخاب و به جشنواره راه یافته بود.

اخبار مرتبط