دکتر احسان جهانی روز شنبه در همایش ساختارهای حمایتی کسب و کارهای نوپا و شرکتهای دانش بنیان که به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، افزود: متاسفانه قطعی اینترنت موجب شد این همایش با تعداد حداقلی برگزار شود، با توجه به اینکه این همایش با موضوع ساختارهای حمایتی برای شرکتهای نوپا است اما حداقل امکان برای شرکتهای دانش بنیان و نوپا نیز از دسترس خارج شده است.
وی بیان کرد: سازمان ملی کارآفرینی ایران یک سال و نیم پیش با هدف ساماندهی اکوسیستم کارآفرینی در ذیل اتاق بازرگانی ایران برای ارتباط دو سویه بین شرکتهای دانش بنیان و نوپا و بنگاه اقتصادی ایجاد شده است.
دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران گفت: اتاق بازرگانی ایران دارای ظرفیت خوب و پارلمان بخش خصوصی است، در حال حاضر ۲۰۴ تشکل در حوزههای معدن، فولاد، کشاورزی، پتروشیمی و دانش بنیانها عضو هستند. در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان در تلاش هستند تا با وارد شدن در اکوسیستم کارآفرینی در افزایش تولید ناخالص ملی نیز موثر باشند اما تا زمانی که شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای نوپا وارد چرخه اقتصادی کشور نشوند، نمیتوانند تاثیری در افزایش تولید ناخالص داخلی داشته باشند.
جهانی افزود: این سازمان سعی کرده از ظرفیتهای اتاق بازرگانی برای شبکهسازی بین صنعت و دانش بنیانها استفاده کند، در حال حاضر سعی دارد که شرکتهای دانش بنیان را به سمت تخصصیتر شدن هدایت کند و کسب و کارهای نوپا را در قالب بخشهای تحقیق و توسعه با بنگاههای بزرگ اقتصادی وارد همکاری کند.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از نیازهای صنایع بزرگ کشور اعلام شده و خوشبختانه توانستهایم با توانایی شرکتهای دانش بنیان برخی از این نیازها را پاسخ دهیم، با راهاندازی شرکتهای دانشبنیان سعی شده است تا نگرش اقتصادی جدیدی در بنگاههای سنتی که حدود ۵۰ سال پیش شکل گرفتهاند، ایجاد شود.
همایش ساختارهای حمایتی کسب و کارهای نوپا و شرکتهای دانش بنیان به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، دانشگاه آزاد اسلامی ، مجلس شورای اسلامی و سازمان ملی کارآفرینی ایران برگزار شد.