سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی افزود: آمارهای پایش ملی کسب و کار ایران با تمرکز بر این استان نشان دهنده آن است که رتبه استان با ۲۳ صدم بهبود در شاخص کسب و کار از رتبه هفت در بهار به رتبه سوم در تابستان امسال افزایش یافتهاست.
وی اظهار داشت: تمامی دستگاههای برای بهبود هرچه بیشتر شاخص اقتصادی و رونق اقتصادی در استان مرکزی باید در خدمت تولید باشند.
استاندار مرکزی با تبریک هفته بسیج خاطرنشان کرد: حمایت از کالای ایرانی و کمک به رونق تولید از جمله مهمترین تفکرات بسیج بوده و همه مردم و مسئولان استانی باید در نقاط مختلف استان این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.
آقازاده گفت: اکنون مردم از بسیاری فعالیتهایی که توسط دولت و مجموعه دستگاههای اجرایی در حوزه های مختلف علمی، تولیدی و اقتصادی انجام می شود بی اطلاع بوده و دستگاه های اجرایی، مسئولان و رسانه ها برای افزایش امید و اعتماد در جامعه باید برای افزایش هرچه بیشتر آگاهی جامعه از این فعالیتها و اقدامات تلاش کنند.
وی ادامه داد: دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی می تواند این اطلاعات و اقدامات را جمعآوری و به اطلاع مردم و جامعهبرساند.
استاندار مرکزی اظهار داشت: تا کنون فعالیتهای مناسبی در حوزههای مختلف تولید فراوردههای کشاورزی و فرآوری محصولات از نظر کمی و کیفی انجام شدهاست که برای آگاهی جامعه از این اقدامات باید در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
آقازاده خاطرنشان کرد: افزایش قیمت بنزین تاثیراتی را در آینده در برخی کالاها داشته و مسئولان باید با نظارت هرچه بیشتر از افزایش افسار گسیخته قیمتها و سوء استفاده برخی افراد در این حوزه جلوگیری کرده و زمینه آرامش در بازار را فراهم کنند.
وی ادامه داد: دستگاههای ناظر بر بازار و قیمتها باید به گونهای عمل کنند که مردم، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان محصولات احساس کنند مسئولان نظارت کافی بر بازار را داشته و از بروز مشکل در جامعه جلوگیری میکنند.
استاندار مرکزی گفت: با توجه به نزدیکی شب عید و وجود تورم هرساله در سه ماه پایانی سال، باید با برگزاری منظم نشستهای تنظیم بازار از بروز ناامنی در بازار جلوگیری شود.
آقازاده با تاکید بر افزایش کیفیت نان در استان مرکزی افزود: این محصول بزرگترین کالای مصرفی مردم بوده و با افزایش کیفیت میتواند ضمن جلوگیری از اسراف، زمینه کاهش مصرف آن را در جامعه کاهش داد.
وی از فعال شدن اینترنت ADSL در استان مرکزی خبرداد و گفت: با توجه به اینکه این استان از جمله امن ترین استان های کشور بودهاست از شورای امنیت کشور درخواست می شود زمینه فعالیت اینترنت در استان فراهم شود تا تولیدکنندگان بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را از خارج از کشور خریداری کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بحث روانی افزایش قیمتها در استان کنترل شده و تا حدودی اطمینان بخشی در استان انجام شدهاست.
«سعید فرخی» افزود: افزایش قیمت سوخت افزایش سه درصدی را در برخی کالاها به همراهداشته و این افزایش ها باید به صورت منطقی انجامشود.
وی ادامه داد: ضمن کنترل قیمتها و برخورد با گران فروشیها برای جلوگیری از افزایش قیمت ناعادلانه، بررسیهای برای افزایش قیمت منطقی در بازار در حال انجاماست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از سامانه بارنامه برای کنترل بر وانت بارها در دستور کار دولت بوده و با راه اندازی این سامانه از بسیاری مشکلات در این حوزه پیشگیری میشود.
فرخی گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تمرکز ستاد تنظیم بازار تا کنون بر جلوگیری از افزایش قیمتها بوده و از این پس عرضه کالا نیز در دستور کار این ستاد قرار میگیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: پنج نشست ستاد تنظیم بازار هفته گذشته در مرکز استان برگزار شده و در بررسی ها و نظارتهایی که از شهرستان های استان انجام شده، هیچگونه کمبود کالا و افزایش قیمت کالا در بازار استان مشاهده نشدهاست.
«محمدرضا حاجیپور» افزود: در بازرسی های انجام شده تعدادی تخلفات در بازار توسط بازرسان این سازمان مشاهده و با آنها برخورد قانونی انجام شدهاست.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش فرمانداران شهرستانهای استان مرکزی مجموع اصناف و فروشگاههای استان همکاری لازم را در عرضه کالا با مردم داشته و کار خود را به درستی انجام دادهاند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: کرایه حمل در استان افزایش نیافته و گشت های مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، پلیس راهور و سازمان تاکسیرانی برای نظارت بر قیمتها در سطح شهر در حال انجاماست.
حاجی پور خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین گزارش ستاد تنظیم بازار کشور، ۱۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور ذخیره سازی شده و در ماههای آینده نیز کمبودی در عرضه این کالاها وجود ندارد.
وی گفت: استان مرکزی از جمله استان های برتر در حوزه تنظیم بازار بوده و تخلفاتی که در این زمینه در استان انجام شده کمتر از سایر استان ها بودهاست.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۰۷ مورد بازرسی بیست و نهم آبان ماه توسط ۹ گشت مشترک اتاق اصناف استان انجام و ۱۴ مورد پرونده تخلف تشکیل شدهاست.
«جمشید زند» افزود: بیشترین دغدغهایکه توسط سامانه ۳۸۲۰ اتاق اصناف استان مرکزی از مردم دریافت شد در خصوص تاکسیها و آژانسهای بود که این دغدغهها به دستگاههای مربوطه منتقلشد.
وی ادامه داد: افزایش قیمت کرایه آژانسها مربوط به افزایش قیمت بنزین نبوده بلکه این افزایش قبل از اجرای طرح انجام شدهاست.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی افزایش قیمت میوه و لوازم خانگی را از دیگر دغدغههای مردم استان عنوان کرد و گفت: بخشی از افزایش قیمت گوجه فرنگی و میوه مربوط به تغییر فصل و بخشی افزایش قیمت بنزین است.
زند افزود: مرکز رسیدگی به شکایات مردم از هفته گذشته در خیابان محسنی اراک راه اندازی شده و تمامی اتاقهای اصناف شهرستانها از آمادگی کامل برای رسیدگی به شکایات مردم برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: دغدغه اتاق اصناف استان مرکزی در زمینه افزایش قیمت برای هفته های آینده بوده زیرا افزایش قیمت حمل و نقل تغییراتی را در قیمت کالا در آینده به همراهدارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۳۸۸ گشتاز سوی این اداره کل تا کنون انجام و ۷۵ تخلف به ارزش ۲ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال در این بازدیدها به ثبت رسیدهاست.
«حمیدرضا القاصیمهر» افزود: ۴۷ مورد گران فروشی، یک مورد کم فروشی و هفت مورد عدم ارایه محصول از جمله تخلفات ثبت شده در بازرسیهای اداره کل تعزیرات حکومتی از سطح بازار بودهاست.
وی ادامه داد: تا کنون تخلف گران فروشی خارج از عرف در استان مرکزی مشاهده نشدهاست.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی برخی تخلفات گران فروشی را در حوزه حمل و نقل عنوان کرد و گفت: تغییرات جوی و بارش برف از جمله عوامل این تخلفات بودهاست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: رتبه کسب و کار این استان بر اساس پایش های انجام شده از رتبه هفت در بهار با بهبود ۲۳ صدم درصد به رتبه چهارم در تابستان امسال افزایش یافتهاست.
«منوچهر توسطی» افزود: رتبه استان مرکزی در زمینه بی تعهدی طرف قرارداد در کشور ۱۹، بی ثباتی قوانین و مقررات ناظر بر کسب و کار رتبه ۱۲ و غیر قابل پیش بینی بودن تغییرات قیمت رتبه ۱۳ بودهاست.
۵۷ هزار صنف مختلف زیر نظر ۱۷۳ اتحادیه صنفی در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت میکنند.