«علی اصغر زارعی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکصد و ۸۸ هکتار این فضاها را گلخانههای سبزی و صیفی و ۴۷۵ هکتار را گلها و گیاهان زینتی تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: با بهره برداری از گلخانههای سبزی و صیفی ۲۰۰ هکتار از سطح زیر کشت این محصولات از فضای باز به فضای گلخانهای منتقل شده است که علاوه بر کاهش ۱۰ برابری مصرف آب، تولید محصول نیز در این اراضی بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته و زمینه اشتغال دائمی برای تولیدکنندگان ایجاد شده است.
وی توسعه ۷۰ هکتاری اراضی گلخانهای استان مرکزی را از جمله تعهدهای سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در سالجاری عنوان کرد و افزود: حدود یک سوم این تعهدها تاکنون محقق شده و پیش بینی می شود با دریافت تسهیلات طرحهایی که به بانکها معرفی شده، این تعهدها تاپایان سال محقق شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: شهرستان محلات بیشترین طرحهای گلخانههای گل زینتی و ساوه و اراک نیز به ترتیب بیشترین سطح زیرگشت گلخانههای سبزی و صیفی استان را دارند.
زارعی افزایش سطح زیر کشت گلخانههای استان مرکزی را از جمله اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد و افزود: اکنون منابع مالی برای توسعه کشت گلخانهای به میزان کافی در استان وجود دارد و تسهیلات با نرخ هفت درصد در مناطق محروم و ۹ درصد در مناطق برخوردار به متقاضیان پرداخت می شود.
وی ادامه داد: متقاضیان با دارا بودن مدرک مالکیت زمین و آب، میتوانند پروانه ایجاد گلخانه در استان را از نظام مهندسی جهاد کشاورزی دریافت کنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: متقاضیان ایجاد گلخانه های کوچک مقیاس (۳۰۰ متر مربع) در روستاها می توانند با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان ها نسبت به دریافت مجوز بهره برداری اقدام کنند.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.