«علی اصغر زارعی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توسعه این میزان گلخانه در استان مرکزی ۸۴۰ شغل پایدار در استان به همراه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه توسعه گلخانهها در کشور از برنامههای اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی است محدودیتی در پرداخت تسهیلات در این زمینه وجود ندارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تسهیلات مورد نیاز برای توسعه گلخانهها در مناطق غیر برخوردار با سود هفت درصد و مناطق برخوردار با سود ۹ درصد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
زارعی افزود: همچنین واحدهای گلخانهای فعال در استان مرکزی نیز میتوانند بدون محدودیت از این تسهیلات برای مدرن سازی و به روز رسانی واحدهای خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: ۴۶۰ هکتار سطح زیر کشت گلخانههای گل و گیاه زینتی و ۱۶۵ هکتار کشت سبزی و صیفی در استان مرکزی وجود دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۲۵۵ میلیون شاخه گل شاخه بریده، ۴۷ میلیون گل گلدانی، ۱۴۵ میلیون شاخه فصلی و نشایی و ۸۵ میلیون درختچههای زینتی در واحدهای گلخانهای استان تولید میشود.
زارعی ادامه داد: استان مرکزی در تولید گلهای فصلی نشایی مقام نخست، گل شاخه بریده مقام دوم و تولید گلهای گلدانی و درختچههای زینتی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۴۱ هزار تن محصولات صیفی و سبزی نیز در مجتمعهای شهرستانهای ساوه، اراک و خمین تولید میشود که با توجه به کیفیت این محصولات از ظرفیت صادرات به کشورهای دیگر برخوردار است و به کشورهای اطراف صادر میشود.
وی یاد آور شد: سه مجتمع گلخانهای دولتی شامل مجتمع گلخانهای امان آباد اراک، خمین و محلات و مجتمع خصوصی شهر آوه شهرستان ساوه در ۲ مرحله در زمینه تولید محصولات گلخانهای در استان فعالیت دارند.
زارعی گفت: مجتمع گلخانهای امان آباد اراک در سطح ۱۰۷ هکتار با ظرفیت ۱۲۵ واحد گلخانهای ایجاد شده که تا کنون ۱۰۰ واحد گلخانهای در این مجتمع به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: مجتمع محلات نیز در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار با ظرفیت ۷۰ واحد گلخانهای و مجتمع محلات در زمینی به مساحت ۱۲۶ هکتار با ظرفیت گلخانهای ۱۰۴ واحد ایجاد شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: ۴۵ واحد گلخانهای تا کنون در مجتمع گلخانهای محلات و به دلیل کمبود آب ۱۵ واحد نیز در مجتمع گلخانهای خمین به بهره برداری رسیده است.
زارعی گفت: ۲ مرحله عملیاتی مجتمع گلخانهای آوه در شهرستان ساوه نیز در زمینی به مساحت ۱۸۰ هکتار با ظرفیت گلخانهای ۲۵۰ واحد ایجاد شده که تا کنون بهره برداری از ۱۱۰ واحد این مجتمع به بهره برداری رسیده است.
وی میزان اشتغال در هر هکتار از واحدهای گلخانهای را ۱۲ نفر عنوان کرد و افزود: پیش بینی میشود با بهره برداری از واحدهای گلخانه استان مرکزی ۴۷۲ شغل مستقیم در مجتمع امان آباد اراک، ۵۰۰ شغل در مجتمع محلات، ۴۶۲ شغل در خمین و یک هزار و ۹۰ شغل مستقیم در مرحله یک و ۲ مجتمع شهر آوه شهرستان ساوه ایجاد شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی میزان تولید محصول در واحدهای گلخانهای را ۱۰ تا ۱۲ برابر محیطهای باز عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش تولید محصولات گلخانهای نسبت به محیطهای باز و افزایش کیفیت در محصولات کشاورزی، این محصولات از ظرفیت مناسب برای صادرات و افزایش درآمد اقتصادی برای فعالان بخش کشاورزی و استان به همراه دارد.
زارعی افزود: تأمین ضامن بانکی برای تولید کنندگان محصولات گلخانهای، افزایش و نوسانات قیمت نهادهها و سازههای گلخانهای از جمله مهمترین مشکلات تولیدکنندگان این حوزه است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
۱۹۵۵/۶۰۱۳/