تهران- ایرنا- دبیر فدراسیون سوارکاری گفت: با وجود حضور ۶۴ شرکت کننده از ۲۳ کشور توانستیم در بخش تیمی عنوان قهرمانی جهان در هنرهای رزمی سواره را از آن خود کنیم.

«محمد کاظمیان» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص سطح مسابقات جهانی هنرهای رزمی سواره، اظهار داشت: سطح این رقابت‌ها با حضور برخی از سوارکاران برتر، خیلی خوب و از نظر کیفی مسابقات عالی برگزار شد. اولین رقابتی بود که شرکت کنندگان زیادی در آن حضور داشتند.

وی افزود: در این مسابقات از ۲۳ کشور جهان ۶۴ سوار کار شرکت کردند که همین امر سطح این مسابقات را بالا و این رقابت‌ها را دیدنی کرد.

دبیر فدراسیون سوارکاری عنوان کرد: ایران سه بار میزبان مسابقات هنرهای رزمی سواره بود که دور اول آن در آذر ۹۶ با حضور ۹ کشور جهان برگزار شد. دور دوم آن با شرکت ۱۱ کشور در آذر ۹۷ برپا و دور سوم آن با حضور ۲۳ کشور جهان برگزار شد که حضور این کشورها، اعتبار زیادی به این مسابقات بخشید.

وی ادامه داد: همچنین حضور «کیم یانگ سام» ریاست فدراسیون جهانی کمانگیری روی اسب و «محمد عیسی الفیروز» ریاست فدراسیون جهانی تنت پگینگ در طول این مسابقات نشان از توجه هر ۲ فدراسیون مرتبط به فعالیت‌های کمیته هنرهای رزمی سواره در زمینه رشد و گسترش ‌جهانی این رشته دارد.

کاظمیان یادآور شد: پیش از این مسابقات سوارکاران سه روز در کارگاه آموزشی زیر نظر مدرسان مجرب حضور داشتند و هفته قبل از آن مسابقات انتخابی سوارکاران برای حضور در این رقابت‌ها را برگزار کردیم. قهرمانی تیم ایران با حضور ۲۳ تیم، آن هم تیم‌های قدر اروپایی دشوار بود. سوارکاران ما پس از سه سال حضور در مسابقات جهانی، انگیزه خوبی برای کسب قهرمانی داشتند. همزمان با این رقابت‌ها، در اجلاس جهانی در مسکو حضور داشتیم که در آنجا این مسابقات انعکاس زیادی داشت.

وی عنوان کرد: این مسابقات به دلیل اینکه با لباس‌های محلی کشورهای مختلف برگزار شد، بسیار جذاب و دیدنی شده بود اما متاسفانه مردم ایران به دلیل سرما و مسایل دیگر از این مسابقات استقبال نکردند. برخی از سبک‌ها به نام ایران ثبت شده اما هنوز بعضی از استان‌ها در این زمینه فعالیتی ندارند و امیدواریم بتوانیم در این استان‌ها این رشته را با توجه به اینکه اسب‌های ایرانی و نیزه‌ها و لباس‌ها تولیدات کشورمان است،  فعال کنیم.  

دبیر فدراسیون سوارکاری ادامه داد: «علی قورچیان» به عنوان رییس کمیته هنرهای رزمی سواره در زمینه توسعه این رشته بسیار کمک کرده است.  کشورها از میزبانی ما در این مسابقات راضی بودند و معتقدند هر سال کیفیت برگزاری این رقابت‌ها بهتر می‌شود.  

مرحله سوم مسابقات جهانی هنرهای رزمی سواره از ۳۰ آبان تا دوم آذر ماه با حضور ۶۴ سوارکار از ۲۳ کشور جهان برگزار شد. در بخش انفرادی عناوین اول و دوم از آن مغلوستان و رومانی شد و پیمان دانشمندی مقام سوم را کسب کرد.

در بخش تیمی نیز «محمدامیر رفیعی سعدی»، «گرشا قورچیان» و «پویا دانشمندی» مقام اول تا سوم نوجوانان را بدست آوردند. بنابراین ایران توانست قهرمان رقابت‌های هنرهای رزمی سواره در بخش تیمی شود و مغولستان و مجارستان در جایگاه دوم و سوم این مسابقات قرار گرفتند.