۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۴۸
کد خبر: 83316326
T T
۰ نفر

سواركاران در هفت خوان مشكلات اعزام اسب ایرانی

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۴۸
کد خبر: 83316326
سواركاران در هفت خوان مشكلات اعزام اسب ایرانی

تهران- ایرنا- سواركاران ایرانی با وجود كسب نتایج خوب در مسابقات بین المللی مسابقات هنرهای رزمی سواره برای اعزام به رقابت های برون مرزی با مشكلاتی مانند قرنطینه و هزینه های بی شمار اعزام و اجاره اسب ها، دست به گیربان هستند.

هنرهای رزمی سواره دارای 2 زیر شاخه كمانگیری روی اسب و «تنت پگینگ» است كه تمامی فعالیت های مرتبط با نیزه و شمشیر شامل آن می شود. این مسابقات با هدف احیا و زنده نگاه داشتن هنرهای رزمی كه پایه و اساس آن سنت ها و تاریخ است، آغاز شد و یونسكو یكی از مدیران آن به شمار می رود.
مركز این رقابت ها كره جنوبی است و بالاترین درجه این مسابقات نیز در این كشور برگزار می شود. اخیرا 2 فدراسیون جهانی تنت پگینگ و كمانگیری روی اسب مسابقه ای با عنوان اولین شبه المپیك هنرهای رزمی سواره در كره جنوبی در مرداد ماه برگزار خواهند كرد كه سواركاران ایرانی نیز در این رقابت ها حضور می یابند.
اما رشته كمانگیری روی اسب از سال 92 زیرمجموعه فدراسیون سواركاری قرار گرفت و ایرانیان توانستند مقام قهرمانی جهان را در انفرادی در سال های 2011 و 2012، نائب قهرمانی جهان در 2013 و مقام سومی را در 2016 كسب كنند. البته مقام های انفرادی و تیمی دیگری هم در طول این سالیان توسط ورزشكاران ایرانی كسب شده است.
در حال حاضر كمانداران روی اسب ایران در تورنمنت بین المللی مجارستان حضور دارند. كشوری كه بیش از 20 سال این رقابت ها در آن برپا می شود. این سواركاران با مشكلات بسیاری راهی این رقابت ها شدند كه مهم ترین آن اجاره كردن اسب ها در این رقابت هاست. موضوعی كه همواره فدراسیون سواركاری به دلیل نداشتن بودجه كافی با آن روبروست.
سواركاران ایرانی كه سال ها با اسب خود به تمرین و رقابت در كشور با یكدیگر می پردازند، هنگامی كه به مسابقات بین المللی و جهانی اعزام می شوند، پای در ركاب اسب هایی می گذارند كه با آن آشنا نیستند و با مشكلاتی برخورد می كنند كه شانس موفقیت آنان را در عرصه های برون مرزی كاهش می دهد.
علی قورچیان رئیس كمیته مسابقات فدراسیون جهانی سواركاری در گفت و گو با ایرنا در این خصوص اظهار داشت: قرنطینه اسب همواره مشكلی بوده كه وجود داشته و پیگیر مشكل قرنطینه نشدیم. اگر هم این مشكل برطرف شود باید هزینه بسیاری كنیم كه از عهده آن بر نمی آییم بنابراین با اسب های اجاره ای در مسابقات بین المللی حضور می یابیم. امیدواریم اسب های خوبی به ما بدهند تا سواركاران بتوانند به نتیجه دلخواه خود دست یابند.
قورچیان ادامه داد: اسب های بومی و عرب در رشته هنرهای رزمی بهتر از اسب های دیگر كشورها هستند. اهمیت انتخاب اسب و اینكه چه اسبی را به سواركاران بدهند، بسیار زیاد است. برخی از این اسب ها درشت و خونسرد هستند كه سواركاران در پیچ ها با آنها با مشكل مواجه می شوند. همچنین با اسب های تند هم نمی توانند به مقامی دست یابند.
این رقابت ها همه ساله در مجارستان در آكادمی كمانگیری روی اسب برگزار و بالاترین درجه مسابقات جهانی در اروپا محسوب می شود.
قورچیان ادامه داد: سواركاران باید با اسب های اجاره ای در مسابقات بین المللی مجارستان حضور یابند. كشورهای مدعی در این مسابقات مجارستان، لهستان، آلمان، فنلاند و سوئد هستند. این كشورهای اروپایی با اسب های خود می توانند شركت كنند كه امتیاز مثبتی برای آنها محسوب می شود.
سرپرست تیم ملی سواركاری خاطرنشان كرد: این مسابقات به مدت سه روز برگزار می شود و 12 كشور در این رقابت ها شركت كردند. روز اول این رقابت ها به سبك لهستانی است و شركت كننده ها با اسب های تند شانسی برای موفقیت ندارند. در نتیجه ما برنامه ریزی خاصی برای سبك لهستانی نداریم اما با حضور در سبك های مجاری و كره ای امیدواریم به موفقیت دست یابیم و رنكینگ نهایی ورزشكاران افزایش یابد.
وی با بیان اینكه تنها 2 نفر از ملی پوشان تجربه حضور در مسابقات جهانی را دارند، تصریح كرد: انتخاب اعضای تیم ملی براساس سطح رنكینگ آنان در مسابقات كشوری و جهانی بود. 10 سهمیه داشتیم كه متاسفانه سواركارانی كه حائز مقام بودند از لحاظ مالی برای پرداخت هزینه ها دچار مشكل شدند و نتوانستند در این مسابقات حضور یابند. همچنین سفارت ایران در مجارستان مقداری از هزینه های اقامت در این كشور را متقبل شده است.
قورچیان عنوان كرد: نگاه كشورهای اروپایی به ریشه های ملی نسبت به ایران كمتر است. در واقع ما اسنادی را به اروپاییان ارائه كردیم مبنی بر اینكه ریشه و تاریخ مكاتب و سبك های قدیمی این رشته ها در ایران چیست. سبكی كه كشورهای دیگر به اسم پهلوان شروع كردند با سبكی كه بر اساس مكاتب جنگی ایرانی تنظیم شده، تفاوت دارد.
رئیس كمیته مسابقات فدراسیون جهانی سواركاری گفت: پیش بینی نتایج این مسابقات دشوار است. زیرا نمی دانیم كه تا روز پنجشنبه كدام اسب به ما می افتد.
قورچیان ادامه داد: در سبك های مجاری و كره ای شانس بیشتری خواهیم داشت. در رشته تیراندازی با كمان باید اسب متوسطی انتخاب شود كه كه 100 متر را در 14 ثانیه می دود اما اگر رنكینگ بالاتری بخواهیم ایده آل آن، 100 متر در 8 ثانیه است. امتیاز زمان در این رقابت ها بسیار مهم است.
سال گذشته ورزشكاران ایرانی توانستند سومی سبك كره ای را در مجارستان با اسب 100 متر در 6 ثانیه بدست آورند.
ورزشی**9128**9129
۰ نفر