مسکو - ایرنا - نماینده دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نشست‌ آتی کمیسیون برجام را دشوار خواند و اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود بحث‌های زیادی در این دور از مذاکرات بوجود آید.

«میخاییل اولیانوف» امروز جمعه در توییتی نوشت: نشست کمیسیون مشترک برجام پنجشنبه هفته آینده برگزار میشود و از هم‌اکنون می‌توان انتظار داشت بحث‌های دشواری در این نشست باتوجه به ادامه شرایط دشوار پیرامون معامله هسته‌ای (برجام) صورت گیرد.

وی در توییت دیگری در واکنش به پرسش خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال که گفته ایران ممکن است در ازای رفع کامل تحریم‌های اولیه آمریکا با دائمی‌سازی این محدودیت‌ها موافقت کند، هم نوشت: از نقطه نظر حقوق بین‌الملل، بندهای زوال‌پذیر [در برجام] در حکم تصمیم داوطلبانه ایران برای محدودسازی موقت بعضی از حقوق مشروع خودش ذیل ان‌پی‌تی است.

وی افزود: نمی‌توان انتظار داشت که این محدودیت‌ها برای مدت نامحدود اعمال شوند. تلاش در این راستا برای نظام منع اشاعه مضر خواهد بود.»

این مقام روس افزود:  «چنین چیزی از لحاظ تئوریک می‌تواند درست باشد، اما در زندگی واقعی به ندرت صحت دارد. می‌توانید فکرش را بکنید که ایران بپذیرد برای همیشه مورد تبعیض واقع شود؟ پیش از این به سخنان یکی از همکاران اروپایی‌ام استناد کردم که گفته بود که «کشورش اورانیوم غنی نمی‌کند، اما اگر کسی تلاش کند آنها را از این حق محروم کند تا سر حد مرگ با آن مبارزه می‌کنند.»
گفتنی است، اتحادیه اروپا به تازگی با انتشار بیانیه رسمی اعلام کرد: کمیسیون مشترک کشورهای عضو برجام در جلسه ششم دسامبر (۱۵ آذرماه) آخرین تحولات مربوط به این توافق را بحث و بررسی می‌کند.
براساس اعلام تارنمای اقدام خارجی اتحادیه اروپا، این جلسه به ریاست «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و با حضور ایران و دیگر کشورهای عضو برجام (روسیه، چین، آلمان، فرانسه و انگلیس) در وین (پایتخت اتریش) برگزار می‌شود.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به تازگی در اظهاراتی درباره اوضاع پیرامون برجام گفت: خواسته آمریکا از ایران برای اجرای برجام پس از خروج واشنگتن از این توافق ضد و نقیض است.
وی ادامه داد: آمریکا از این سند و از این توافق خارج شد و به این صورت نبود که صرفا از اجرای آن صرف نظر کرد، بلکه همه کشورها را از تجارت با ایران منع کرد، هرچند که این توافق به صورت مستقیم تجارت با ایران را به عنوان سهم جامعه جهانی در حل این مساله در پاسخ به انصراف ایران از بسیاری از فعالیت‌های خود در عرصه انرژی هسته‌ای پیش‌بینی کرده بود.
لاوروف گفت: علاوه بر اینکه آمریکا از برجام خارج شده همه کشورها را از آنچه که ایران باید دریافت کند، منع می‌کند و از تهران می‌خواهد همه مفاد برجام را اجرا کند، این رویکردی کاملا ضد و نقیض است.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای این کشور نیز در سخنانی با مقصر خواندن آمریکا در وضعیت بوجود آمده برای برجام اعلام کرد: به دلیل اقدامات ایالات متحده، جامعه جهانی در حال نزدیک شدن به زمانی است که نابودی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام اجتناب ناپذیر است.
وی دیروز با انتقاد دوباره از آمریکا به دلیل رویکرد این کشور در خصوص پیمان‌های بین‌المللی، افزود: ما به دورانی نزدیک می‌شویم که شرایط به سادگی می تواند غیرقابل بازگشت شود و توافق فعلی به سادگی فروبپاشد، ما با رویکرد آمریکا  وبرخی دیگر از کشورها در این زمینه مخالف هستیم و بارها مواضع خود را آشکارا اعلام کرده‌ایم.
وی گفت: به تازگی شاهد آن هستیم که مواضع تروئیکای غربی (انگلیس، فرانسه و آلمان) در قبال ایران تندتر شده است، ما در این زمینه با طرف‌های اروپایی هم صدا نیستیم چرا که مسبب مشکلات را آمریکا می دانیم.
شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ در پی کوتاهی طرف‌های برجام در حمایت از حقوق تصریح‌شده کشورمان ذیل برجام و مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی و حقوق تصریح‌شده خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، برخی اقدامات خود در ارتباط با برجام را متوقف خواهد کرد.
از آن زمان تاکنون ایران در چهار مرحله به کاهش تعهدات هسته‌ای خود اقدام کرده و به طرف‌های اروپایی برجام هشدار داده است که دیگر حاضر به اجرای یکجانبه برجام نخواهد بود.