تهران – ایرنا – با آغاز اعتراضات مردمی در لبنان در ۲۵مهرماه، نقش یانکی ها در شعله ور کردن و تغییر مسیر دادن به این اعتراضات نیز روزبه روز پر رنگتر می شود.

براساس گزارش های رسانه ای در لبنان، هر روز که از اعتراضات مردمی در لبنان می گذرد، نقش آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و پیاده نظام آنها در لبنان یعنی دو حزب "نیروهای لبنانی" به سرکردگی "سمیر جعجع" و "کتائب" وابسته به "امین جمیل"روشن تر می شود.

بیشترین دخالت های خارجی در امور داخلی و اعتراضات مربوط به آمریکایی هاست، به حدی که یانکی ها در شرایط موجود بارها از اعتراضات بعضا خشونت بار در لبنان حمایت کرده و همچنین برای اعطای کمک های ناچیز به ارتش لبنان شرط گذاشته است که این نیرو با حزب الله مقابله کند، اقدامی که به صراحت از دخالت در امور لبنان و فتنه انگیزی حکایت دارد.

روزنامه لبنانی الاخبار اعلام کرد: آمریکا تحت هیچ شرایطی روابط خود با موسسات نظامی لبنان را قطع نمی کند؛ این یکی از مبانی تغییرناپذیر همه دولت‌های ایالات متحده از جمله دولت دونالد ترامپ است. در این میان کمک‌های نظامی مشروط آمریکا به ارتش لبنان بخشی از این روابط به شمار می‌رود که هدف این کمک های مشروط که خود آمریکایی‌ها هم منکرش نمی‌شوند، مقابله با حزب‌الله است.

جدا از واقعیت ارتش لبنان و موضع آن درباره دولت آمریکا، واشنگتن تلاش می‌کند با وابسته نگاه داشتن لبنان به این کمک‌ها، زمینه و شرایط عینی را برای استفاده از تحولات عرصه لبنان و منطقه و تحمیل کامل اراده‌های خود بر این کشور آماده سازد.

در این میان صحبت مستمر صهیونیست‌ها از اختلافات موجود میان تل آویو و واشنگتن به دلیل کمک‌های آمریکا به ارتش لبنان و توقف کمک‌های لجستیک ایالات متحده به ارتش لبنان، استراتٰژی‌های آمریکا و اهداف آن درباره ارتش لبنان را تغییر نمی‌دهد.

در همین راستا توقف کمک‌های لجستیکی آمریکا به ارتش لبنان به مبلغ ۱۰۵ میلیون دلار دو روز پس از استعفای سعد حریری نخست‌وزیر مستعفی لبنان اعلام شد(حریری پنجم آبان استعفا داد)، اما به نظر می‌رسد که گفتگوهای آمریکایی ها در این زمینه تنها مرتبط به توقف کمک ۱۰۵ میلیون دلاری به ارتش لبنان نیست، بلکه مربوط به مذاکرات و رایزنی ها در خصوص اصل سیاست کمک به ارتش این کشور است.

در همین زمینه روزنامه صهیونیستی هآرتص نیز نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا مشغول بررسی پرونده کمک ها به ارتش لبنان در چارچوب پیش‌نویس قانون موسوم به "مبارزه با حزب الله در قانون نظامی خاص لبنان" است که هدف از این طرح، بررسی روابط ارتش لبنان با حزب الله و متمرکز شدن بر اعضا و افسران ارتش و روابط آنان با حزب‌الله است.

نکته قابل تامل درباره کمک های آمریکا به ارتش لبنان در این است که ایالات متحده هرساله تعدادی خودرو، پوتین، لباس نظامی، کلاهخود و لوازم یدکی خودرو - که جملگی جزو ملزومات سهل الوصول نظامی تلقی می شود و نه نیازهای تسلیحاتی اصلی - به ارتش لبنان می دهد که این بار برای همین هم شرط تعیین کرده است که نشان می دهد آمریکایی ها با چه هزینه های اندکی قصد مداخله در امور داخلی لبنان را دارند؛ البته ارتش لبنان در سال های اخیر بارها نشان داده که از اقدامات حزب الله در دفاع از این کشور حمایت می کند و احترام خاصی به مقاومت ضدصهیونیستی قایل است و بعید به نظر می رسد هدایای بی ارزش آمریکایی ها ارتش لبنان را به مقابله با حزب الله وادارد.

  با ادامه اعتراض ها در لبنان دست های پیدا و پنهان آمریکا در این اعتراض ها روزبه روز بیشتر می شود؛ "حنا غریب " دبیرکل حزب کمونیست لبنان در این زمینه معتقد است: "سعد حریری" بنا به خواست آمریکا از نخست وزیری لبنان استعفا کرد ؛ سفارت آمریکا در بیروت نه فقط یک سفارت بلکه پایگاه امنیتی و نظامی در منطقه به شمار می آید.

اظهارات غریب در حالی عنوان شد که سفارت آمریکا در بیروت چندی پیش اعلام کرد که از تظاهرات لبنانی ها و مطالبات آنان حمایت می کند و در پی آن "جفری ویلتمن" سفیر سابق آمریکا در بیروت نیز در کنگره آمریکا اظهاراتی علیه حزب الله به زبان آورد که موضع گیری شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله و نیز "علی دعموش" معاون رئیس شواری اجرایی حزب الله را به دنبال داشت.

"امیل لحود" رئیس جمهوری پیشین لبنان نیز در خصوص اعتراض ها در این کشور گفت: تکاپوی مردمی در لبنان در روزهای نخست خودجوش و برخاسته از مطالبات برحق بود، اما با گذشت چند روز آمریکا و اسرائیل وارد خط شده و تکاپوی مردمی را به سمت اهداف خود سوق دادند.

لحود بااشاره به نقش یانکی ها در اعتراضات لبنانی ها اظهار داشت: آمریکایی ها نتوانستند با توسل به زور و جنگ مقاومت را از بین ببرند از همین رو به شیوهای دیگری متوسل شده اند، از جمله بهره برداری از تکاپوی مردمی لبنان و حتی پرداخت پول به برخی معترضان به منظور ایجاد نارضایتی و  نفرت از  مقاومت و حزب الله و علاوه بر این برخی مفسدان در لبنان با سوء استفاده از تظاهرات مردمی در صدد ضربه زدن به مقاومت برآمدند.

شیخ نعیم قاسم نیز چند روز پیش در این خصوص اظهار داشت: ویلتمن زمانی که لبنانی‌ها را به انتخاب بین مسیر منتهی به فقر همیشگی یا آسایش احتمالی مخیر می‌کند، زمینه را در برابر راهکارهایی که آمریکا برای نجات می‌خواهد، باز می‌کند و این بر خلاف حقوق ملت لبنان است.

شیخ علی دعموش معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله نیز در این خصوص گفت: سخنان اخیر جفری ویلتمن علیه حزب الله و در خصوص تحولات اخیر این کشور بعد از اظهارات اخیر "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا بیانگر میزان دخالت آشکار آن در مسائل لبنان است.

پیشتر نیز۲۴۰ عضو کنگره آمریکا پیامی را به امضا رسانده و در آن از آنتونیو گوترش، ‌ دبیرکل سازمان ملل خواستند، تحت رهبری بین‌المللی از نفوذ حزب‌الله لبنان بکاهد؛ آنها همچنین نسبت به هرگونه نزاع بین اسرائیل و لبنان هشدار دادند.

دخالت های آمریکا در امور لبنان به حدی شده که مردم این کشور نیز متوجه آن شده اند و هفته گذشته شماری از لبنانی ها در اعتراض به اظهارات مداخله جویانه ویلتمن در برابر سفارت آمریکا در منطقه "عوکر" در شمال بیروت تجمع کرده و پرچم آمریکا را نیز آتش زدند.

اعتراضات مردم لبنان به دلیل افزایش نارضایتی‌های اقتصادی، مالیاتی و سیاسی این کشور از ۲۵ مهرماه آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد. َ