عرفان مومنپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ۵۰۵ کیلومتر بستر و حریم تعیین حد و اعلام شده رودخانههای استان، تاکنون حدود ۲۵۸ کیلومتر آن مصوب شده است.
وی بر تلاش برای انجام مطالعات بیشتر و عمومی اعلام کردن این حریمها تاکید و اضافه کرد: همچنین جدا از اقدامات اشاره شده، مطالعات مربوط به ۵۰۳ کیلومتر دیگر مربوط به حریم و بستر رودخانههای این استان هم در دست اقدام است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: امسال ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی بستر رودخانههای استان اختصاص یافته است که به تدریج هزینه میشود.
مومنپور اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون برای ساماندهی و لایروبی بستر و حریم رودخانههای استان بیش از۴۰ میلیارد ریال تخصیص یافته و در حال هزینه شدن است.
وی خواستار همکاری بیشتر ارگانهای مرتبط برای حفاظت از حریم رودخانهها شد و تاکید کرد: در این زمینه با افراد سودجو و متصرفان این منابع ملی به شدت برخورد میشود.
کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه (از نظر برداشت آبهای زیرزمینی) محسوب میشوند.
استان کردستان ۹ سد در حال بهرهبرداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.