۲۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۷
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83593436
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۱ هزار میلیارد ریال طرح آب و برق در کردستان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود

سنندج - ایرنا - مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: هفته جاری در سفر وزیر نیرو به استان، ۲۷ طرح آب و برق با اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریال افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

کامران خرم روز شنبه در نشست خبری که مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب شهری، روستایی و برق کردستان نیز حضور داشتند، اظهار داشت: تعدادی از این طرح‌ها روز سه‌شنبه در جریان سفر اردکانیان به کردستان و در قالب هفته نهم پویش "هر هفته الف ـ ب ـ ایران" به بهره‌برداری می‌رسد و تعدادی نیز کلنگ‌زنی می‌شود.

وی با بیان اینکه در این سفر ۱۳ طرح افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد، اضافه کرد: هفت طرح کلنگ‌زنی شده و قرار بود هفت طرح نیز توسط وزیر نیرو مورد بازدید قرار بگیرد که به دلیل فشردگی برنامه‌ها این بازدیدها صورت نمی‌گیرد.

رییس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در کردستان یادآور شد: وعده‌های وزیر نیرو در خصوص افزایش سهم تخصیص آب استان محقق شد و در جریان این سفر ۹۷ هزار هکتار از اراضی این استان زیر پوشش کشاورزی قرار می‌گیرد.

خرم به وعده‌های تحقق یافته وزارت نیرو مبنی بر پروژه انتقال و پمپاژ آب برای زمین‌های زراعی استان اشاره کرد و افزود: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، برای حدود ۲۱۵۰ نفر از کشاورزان اشتغال ایجاد می‌شود.

وی یکی از پروژه‌های قابل افتتاح در سفر وزیر نیرو را بخش دوم سامانه سد آزاد و انتقال آب از این سد به سد قوچم دهگلان عنوان کرد و افزود: در قالب این طرح، در ابن مسیر چهار هزار و ۳۰۰ کیلومتر هکتار از اراضی آبی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: اعتبار هزینه شده برای اجرای سامانه انتقال آب سد آزاد پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است

وی یادآور شد: در بحث پروژه های آبی مرزی استان دچار کمبود اعتبار بودیم که در لایحه بودجه سال آینده، یک هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اختصاص داده شده است.
خرم به اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل سد و سامانه امیرآباد - رمشت در بودجه سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: با بهره‌برداری از این سد، یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی پایین دست، آبی خواهد شد.
وی اعتبار اختصاص یافته به سد سیازاخ در سال جاری ۵۰۰ میلیارد ریال و در بودجه سال آینده، ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: با تکمیل این سد نیز هفت هزار هکتار از شبکه پایین دست از آب بهره‌مند می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اضافه کرد: تصویب ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به شهر سقز از محل سد چراغ ویس، ۲ هزار میلیارد ریال برای انتقال آب از سد عباس آباد به تصفیه خانه شماره ۲ بانه، از دیگر برنامه‌های وزارت نیرو در این حوزه‌ها است.


بهره‌برداری از پنج مجتمع آبرسانی روستایی 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: در سفر وزیر نیرو به استان، پنج مجتمع آبرسانی با اعتبار ۲۳۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد که ۴۴ روستا و ۱۸ هزار نفر از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند می‌شوند.

صدیق محمدزاده با اشاره به اینکه مجمتع آبرسانی روستاهای آرندان سنندج، اورامان سروآباد، آلی‌پینک دهگلان، شیوه دی بانه و رستمان سقز از جمله این طرح‌ها است، افزود: احداث ۳۱ مجتمع آبرسانی روستایی با ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است که ۴۷۳ روستای استان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ مجتمع آبرسانی روستایی دیگر نیز آماده افتتاح است، اضافه کرد: با بهره‌مندی از این تعداد مجتمع، ۹۲ روستا از آب شرب سالم برخوردار می‌شوند، ضمن اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد روستاهای استان از خدمات این شرکت بهره‌مند هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان گفت: در حال حاضر از یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه، یک هزار و ۵۴۲ روستا دارای لوله کشی هستند و یک هزار و ۶ روستا نیز تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند.

محمدزاده، آمار روستاهای محروم از خدمات این شرکت را ۵۳۶ مورد اعلام کرد و افزود: ۱۳۵ روستا نیز فاقد لوله کشی آب هستند که شامل هشت درصد روستاهای استان می‌شود.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد روستاهای استان برای یک بار از آب آشامیدنی بهره‌مند شده‌اند، اظهار داشت: شاخص بهره‌مندی روستاها از دفع بهداشتی فاضلاب ۱،۷ درصد است که بالاتر از میانگین کشوری(۴۵ صدم درصد) است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان اضافه کرد: شاخص بهره‌مندی آب شرب روستایی در استان ۶۴،۸ درصد بوده که این رقم در کشور ۷۵ درصد است.

محمدزاده به وجود ۱۰۰ روستای استان نزدیک به کاسه سدها اشاره کرد و گفت: یک هزار میلیارد ریال برای اجرای دفع فاضلاب بهداشتی این روستاها نیاز است که در صورت تخصیص، اقدام به این کار می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای تامین آب پایدار ۸۰۲ روستای استان در بلند مدت انجام شده است، افزود: در حال حاضر آب شرب مورد نیاز ۹۳ روستا از طریق آبرسانی سیار صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آبفار کردستان یادآورشد: طرح‌های احداث تصفیه خانه آب و فاضلاب روستای قلیان با ۸۰ درصد پیشرفت و ۱۳۰ میلیارد ریال و تصفیه خانه فاضلاب سراب قامیش با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

 افتتاح و آغاز احداث ۱۲ طرح برقرسانی
مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان نیز گفت: در جریان سفر وزیر نیرو به استان، ۱۲ طرح برقرسانی با پنج هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

هیوا لهونیان افزود: احداث پست ۶۳ کیلوولت سنندج ۶،  تامین برق مشترکان جدید، اتصالات خطوط و توسعه شبکه موجود، احداث پست ۶۳ کیلوولت سرنجیانه و خط ۴۰۰ کیلوولت حصار کرمانشاه - سنندج از جمله این طرح‌ها است.

وی ظرفیت نیروگاهی کردستان را یک هزار مگاوات اعلام کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۶۵۴ هزار مشترک از خدمات این شرکت بهره‌مند هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان با بیان اینکه روستای بالای ۱۰ خانوار جمعیت بدون برق در استان وجود ندارد، اظهار داشت: امسال تاکنون به پنج روستای استان برقرسانی صورت گرفته و تا پایان سال جاری این تعداد به ۱۲ روستا خواهد رسید.

لهونیان یادآور شد: تاکنون برق یک هزار و ۱۲۳ روستا تکخوانی شده که ۱۰۰ مورد آن مربوط به امسال بوده است، ضمن اینکه تلاش برای تکخوانی کردن تمام روستاهای استان تا ۲ سال آینده ادامه دارد.

وی به وجود ۶ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۶۰ کیلومتر این مقدار شبکه اصلاح و به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.

 بهره‌برداری از ۲ پروژه آبفای شهری
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان هم در این نشست اظهار داشت: در سفر اردکانیان وزیر نیرو به استان، ۲ پروژه مربوط به این حوزه افتتاح می‌شود که بهره‌برداری از تصفیه خانه فاضلاب شهر بیجار از جمله این طرح‌ها است.

محمدحسین محمدی اضافه کرد: برای بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و در شبانه روز ۱۰ هزار مترمکعب فاضلاب تصفیه می‌شود.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب روستای حسن آباد یاسوکند در بیجار نیز با ۹،۷ میلیارد ریال اعتبار افتتاح می‌شود، افزود: ظرفیت شبانه‌روزی این طرح یک هزار و ۳۰۰ مترمکعب است که هفت هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آبفای شهری کردستان گفت: ۷۴ درصد فاضلاب شهری در استان تصفیه می‌شود که ۲،۵ برابر میانگین کشوری است.

محمدی افزود: هشت هزار کیلومتر شبکه اصلی، فرعی و انتقال آب شهری در استان وجود دارد و سالانه ۳۰ هزار مورد تعمیرات در بخش آب و فاضلاب انجام می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha