خسرو شهبازی در نشست خبری «نهضت نهالکاری همگانی» در سازمان جنگلها، تصریح کرد: طی این هفته بیش از ۱۴ میلیون اصله نهال در کشور کشت میکنیم. برنامه کشت نهال تا پایان سال ۴۲ میلیون اصله است که حداقل ۳۴ میلیون اصله نهال به طور کامل کشت شود.
شهبازی بودجهای را که برای کشت ۱۴ میلیون اصله نهال اختصاص یافته است را ۱۰۰ میلیون یورو اعلام کرد که ۲۴.۶ میلیون یورو آن سهم سازمان جنگلها است و بخشی از آن از محل صندوق توسعه ملی و اعتبارات جنگلهای شمال اختصاص خواهد یافت.
سرپرست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت جنگلکاری در کشور گفت: با تغییر اقلیم که تقریبا همه دنیا را درگیر کرده، کشت درختان و فضای سبز یک ضرورت انکارناپذیر است. طی ۱۵۰ سال گذشته میزان دیاکسید کربن هوا ۳۰ درصد افزایش یافته که برای سلامتی بسیار مضر است.
شهبازی در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا شرایط و زیرساختهای کشت ۱۴ میلیون اصله درخت فراهم شده است، گفت: همه چالههای درختان کنده شده و آماده است و مدیران استانها هم به عنوان مدیران پروژه انتخاب شدهاند و نیروها همه آماده هستند تا ۱۴ میلیون اصله درخت در مدت بسیار کوتاهی کشت شود.
سرپرست سازمان جنگلها در خصوص نهالکاری اظهار داشت: مسئوولیت هر استان با مدیر همان استان است و مرکز مطالعات و مهندسی مسئوولیت این قسمت را دارد و بعد از کشت بررسی میشود تا کار به خوبی شکل گرفته باشد.
وی تصریح کرد: موضوعی که پیش بینی شده در دل جنگلها توسعه جنگلکاری با نهال و بذر است و در مناطق صعب العبور توسعه جنگل با بذر صورت میگیرد. در نهضت نهالکاری ۲۴ هزار و ۴۳۶ هکتار توسعه جنگل داریم.
شهبازی ادامه داد: در موضوع بیابان ۲۵ هزار و ۲۵ هکتار نهالکاری میشود و در مراتع مشجر هزار و ۹۵۴ هکتار نهال کشت میشود.
وی اظهار داشت: ۶ هزار و ۴۲۰ هکتار نهال زراعت چوب را داریم و در مراتع ۱ میلیون ۱۰۰ هزار و ۸۰۰ اصله نهال کشت میشود. همچنین نهضت نهالکاری در ۲۶۴ شهرستان، ۴۳۲ مکان و ۳۱ استان توسط ۳۳ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری انجام میگیرد.
شهبازی عنوان کرد: ۱۴ میلیون اصله نهال کشت میشود و پتانسیل کاشت ۱۲۰ میلیون و ۱۷۰ میلیون اصله نهال وجود دارد.
سرپرست سازمان جنگلها اظهار داشت: افزایش گاز دی اکسید کربن CO۲ معمولا با افزایش تخریب جنگل صورت میگیرد که متعاقب آن دمای محیط نیز بالا میرود.
در این نشست خبری روابط عمومی سازمان شمارههای ۰۲۱۲۲۴۸۸۵۳۴ و ۰۹۱۹۱۲۳۴۲۱۹ را به عنوان شماره تلفنهای ستاد هماهنگی و ارتباطات مردمی جهت مشارکت در کاشت درختان اعلام کرد.
همچنین مقرر شده در این نهضت نهالکاری از ظرفیتهای مردمی و بسیجی استفاده شود و این شمارهتلفنها برای اعلام آمادگی متقاضیان تعیین شده است.
اجازه تخریب بیشتر جنگل را نمیدهیم
شهبازی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه برخی تخریبها در جنگلها صورت گرفته و اقداماتی از سوی سازمان انجام شده است، عنوان کرد: برخی دستگاههای دولتی برای انجام فعالیتهای عمرانی و احداث پالایشگاه اقداماتی انجام میدهند که سازمان تنها مالک است و محیط زیست وارد میشود.
وی ادامه داد: ما هرساله ۱۳ هزار پرونده تخریب را به دستگاه قضایی ارجاع میدهیم و پروندهها در دست رسیدگی است. ما نیاز به حرکت برای احیا داریم و بنیان سازمان جنگل است و در این راستا دغدغهمند و مسئولیتپذیر هستیم.
سرپرست سازمان جنگلها تصریح کرد: تمامی پروندهها بررسی میشود و اجازه تخریب بیش از این را نمیدهیم و اگر مکانی غیر قانونی باشد مرجع قضایی وظیفه دارد که طبق قانون عمل کند و ما به عنوان نماینده دولت و حاکمیت وارد عمل میشویم.
باید احیا جنگلها تقویت شود
شهبازی درباره سوالی در مورد تخریب جنگلها گفت: تخریب جنگل در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بسیار کم بوده و عمده کشورها جنگلهایشان یک دور تخریب شده است و حتی آنها از جنگلهای هیرکانی ما نهال بردهاند، اما مشکلی که در جنگلهای ما وجود داشته این است که این جنگلها را خوب احیا نکردهایم و البته دستبردهای زیادی هم به این جنگلها زده شده است.
شهبازی با بیان اینکه معضل تخریب جنگلها در کشور همچنان وجود دارد، گفت: به بهانههای مختلف جادهسازی، انتقال آب و اجرای پروژهها و طرحها تخریب جنگلها انجام میشود، اما تمام برنامه ما این است که این تخریبها را به حداقل برسانیم.
کشت پاییزی نهال به دلیل تغییر فصول
همچنین فریبرز غیبی مسئول جنگلهای خارج از شمال عنوان کرد: در تغییر اقلیم برخی تبعات برای کشورها وجود دارد و با کارشناسان موسسه تحقیقات مذاکره شده است به دلیل جابه جایی فصول کشت در پاییز انجام میشود و نهالها باید از نزولات باران استفاده کنند.
وی عنوان کرد: نهالها از گونههایی مثل بنه و بادام کوهی است که امکان محصول دهی آنها وجود دارد و مورد استفاده دام و انسانی قرار میگیرد و امکان زادآوری را نیز دارد.