به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، دکتر خسرو شهبازی عصر روز شنبه در هفدهمین جلسه ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی و طرح ملی نجات شمشاد افزود: شمشادها و تکثیر آن برای سازمان جنگلها مهم است و در خصوص پیشرفت اقدامات و برنامه زمانبندی باید اقدامات فنی همچون نگهداری بذر، انتقال نهال و ضد عفونی کردن آن مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر زادآوری طبیعی شمشاد در عرصه گفت: در جایی که نهال کاری انجام میشود شرایط اقلیمی منطقه و نوع خاک مورد بررسی و آنالیز قرار گیرد.
شهبازی ظرفیت تولید نهال در کشور را سالانه تا ۱۰۰ میلیون اصله اعلام کرد و افزود: اکنون آنچه که تولید میشود چیزی حدود ۱۰ میلیون اصله نهال است.
پیشتر، رضا بیانی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در شمال کشور حدود ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای شمشاد خشک شده است، گفته بود: در سالهای گذشته تیمهای مختلف گیاهپزشکی داخلی و خارجی از اراضی شمشاد بازدید کرده اند و بر این اساس اکنون در «قرنآباد» استان گلستان و «میانرود» استان گیلان احیاء شمشادها در حال انجام است، همچنین خزانههای تولید نهال شمشاد در بسیاری از مکانها ایجاد شده تا در زمان مناسب نهال کاشت شود.
شهبازی توصیه کرد: نهالستانها با ضوابط تعیین شده به تعاونیها و تشکلها واگذار شود تا علاوه بر افزایش تولید نهال، بخش قابل توجهی از آن به صورت رایگان در اختیار منابع طبیعی قرار گیرد.
سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه خواستار شناسنامهدار کردن مناطقی که مورد نهالکاری قرار گرفتهاند، شد و افزود: در هنگام نهالکاری رعایت نکات زیستمحیطی مورد توجه قرار گرفته و نگذارند گلدانهای پلاستیکی در طبیعت رها شوند.
علاقهمندان محیط زیست و منابع طبیعی میتوانند با استفاده از این لینک تمامی اطلاعات در خصوص وضعیت احیا شمشاد را بخوانند: https://www.irna.ir/news/۸۳۵۱۶۸۳۷/
نظر شما