تهران- ایرنا- دبیر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان گفت: هنوز بسیاری از انجمن‌ها و اصناف فرهنگی و هنری حتی در یک شاخه واحد مانند حوزه ادبیات کودک و نوجوان در بسیاری از موارد قابلیت همراهی، تعامل و پذیرش آرای مختلف با یکدیگر را ندارند در حالیکه توفیق انجمن سراسری فرهنگ و هنر در گرو آموزش کارِ گروهی اصناف است.

پنجم شهریورماه‎‎ سال‌ جاری (۱۳۹۸)، بعد از بیش از یک سال کار کارشناسی، برگزاری نشست های متعدد تخصصی و گفتوگومحور با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر و انجمن های هنرمندان مجسمه‌ساز، نویسندگان کودک و نوجوان، صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، هنرمندان سفالگر ایران، خوشنویسان ایران، ویراستاران، داستان‌نویسان، هنرمندان نقاش و انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان‌) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد.

بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن‌های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.

فتح‌الله فروغی‌دهکردی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه در تمامی کشورهای جهان اصناف و انجمن‌ها به عنوان زبان سخنگو، مطالبه‌گر و حلقه اتصال خانواده زیرمجموعه خود با بدنه حاکمیت هستند یادآور شد: مساله مهم آن است که در کشور ما به دلیل عدم قوانین موجود و به سامان در حوزه به رسمیت شناختن فعالیت هنرمندان به عنوان شغل در قانون کار، رویکرد فعالیت‌های صنفی در عرصه فرهنگ و هنر چندان قابل توجه و با خروجی مطلوب نبوده است.

وی ادامه داد: به همین سبب، فعالیت اصناف در حوزه فرهنگ و هنر صدایی بُرنده در راستای احقاق حق اهالی فرهنگ و هنر زیرمجموعه خود و تلاش برای تحقق مطالبات آنها از بدنه دولت و سایر نهادهای رسمی به سبب همان آسیبی که پیشتر اشاره شد، اغلب با نتیجه همراه نبوده است. همین مساله باعث شده تا شاهد چندگانگی و شقوق رفتارهای گوناگون و متعدد میان انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه در کشورمان باشیم.

به سبب همین چندگانگی رفتاری و شیوه مختلف ارتباط گیری با بدنه حاکمیت برای احقاق و مطالبه حقوق اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به واسطه فعالیت صنفی بود که لزوم شکل‌گیری چتری واحد به نام انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه از یک سال پیش میان مسئولان مطرح شد.

فروغی‌دهکردی گفت: طی این بازه زمانی یک ساله هر چهارشنبه در جلسات کارشناسی شکل‌گیری انجمن سراسری فرهنگ، هنر و رسانه حضور داشته و علاوه بر بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود، شنونده دیدگاه‌ها و نقطه نظرات دیگر نمایندگان اصناف فرهنگ هنر و رسانه در مواجهه با نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کار رفاه و امور اجتماعی و نمایندگان حقوقی آنها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت بعد از کار فشرده و یک ساله، سندی در راستای شکل‌گیری انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه تدوین شد و خوشبختانه توانست مصوبه دولت را به عینیت بخشیدن به هویت خود دریافت کند.

به گفته مدیر انتشارات شورا؛ انجمن سراسری فرهنگ، هنر و رسانه زمانی می‌تواند در اجرای فعالیت‌های خود توفیق بالایی به دست آورد که میان اصناف، انجمن ها، موسسات و بنگاه‌هایی که کار صنفی را در حوزه فرهنگ و هنر مد نظر خود قرار داده‌اند آموزشی بر راستای کارگروهی صورت گیرد.

دبیر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان افزود: هنوز که هنوز است بسیاری از انجمن‌ها و اصناف فرهنگی و هنری حتی در یک شاخه واحد مانند حوزه ادبیات کودک و نوجوان در بسیایر از موارد قابلیت همراهی، تعامل و پذیرش آرای مختلف را با یکدیگر ندارند.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال انجمن نویسندگان با انجمن مترجمان حوزه کتاب کودک و نوجوان و هر دو این انجمن‌ها با انجمن صنفی ویراستاران و یا انجمن صنفی تصویرگران برای رسیدن به یک هدف، نظر و آرای مشترک، در بسیاری از موارد با یکدیگر مشکل دارند. این تنها در یک شاخه فرهنگی یعنی ادبیات کودک و نوجوان است. حال وقتی در یک شاخه شاهد چنین اختلاف نظرهایی باشیم برای رسیدن به موفقیت در زیر مجموعه انجمن سراسری فرهنگ هنر و رسانه اما و اگرهای متعددی وجود دارد که مهمترین آنها ابتدا آموختن کار گروهی در گرو گذشت از یک خواسته برای رسیدن به خواسته های بالاتر و هجی کردن تعامل است.

فروغی‌دهکردی تصریح کرد: در صورت محقق شدن چنین امری تردیدی وجود ندارد که فعالیت انجمن سراسری فرهنگ، هنر و رسانه برای مطالبه حقوق هنرمندان و تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی، امنیت شغلی و توجه به حق مالکیت معنوی آثار هنری می تواند در عرصه فرهنگ و هنر کشورمان بسیار تاثیرگذار باشد.