چندی پیش با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمهساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستاننویسان، انجمن هنرمندان نقاش، انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنویس تصویبنامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمنهای فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد. بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمنهای صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.
ایرج راد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به تاسیس انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه به مثابه گامی مهم در مسیر حرفهایشدن فعالیتهای جامعه فرهنگی، هنری و رسانهای کشور یادآور شد: طی کردن این مسیر بیش از ۱۴ سال را به طول انجامید؛ اما باید خوشحال بود در نهایت این انجمن در برنامه پنجساله ششم توسعه به تصویب هیات دولت رسید و یکی از آرزوهای بزرگ هنرمندان محقق شد.
وی افزود: لزوم تاسیس انجمن صنفی سراسری تولیدکنندگان آثار فرهنگی، هنری و فعالان بخش رسانهای کشور برای نخستین بار به عنوان مصوبه برنامه چهارم توسعه در نظر گرفته شد. اما شرایط محقق شدن آن تا برنامه ششم توسعه به طول انجامید، هرچند زمان درازی را برای این امر پشت سر گذاشتیم امروز باید خوشحال باشیم که در حوزه فعالیت صنفی صدای هنرمندان در تمام عرصهها به وسیله انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه نهتنها صدایی قابل رسا برای مسئولان دولتی است که اعضای این انجمن در تمام زمینههای قانونی و حقوقی میتوانند یاریگر اصحاب فرهنگ و هنر باشند.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر با تقدیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همسویی با تولیدکنندگان آثار فرهنگی، هنری و فعالان رسانهای تصریح کرد: تشکیل انجمن شاید خواست صنوف مختلف بخشهای فرهنگی، هنری و رسانه کشور بود؛ اما تا زمانی که این صنوف به شکل منفرد و شخصی دغدغههای خود را بیان میکردند نمی توانستیم به یک جامعیت مطلق برای ارائه مصوبهای جهت تایید هیات وزیران برای تحقق مطالبهای دست یابیم.
وقتی نمایندگان ۱۴ صنف هنری بر اساس یک خواست و مطالبه، همگام با نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و وزارت کار و جمعی از حقوقدانان گردهم آمدند، در نهایت توانستیم تمام خواستهها، مطالبات، نیازها و دغدغه های جامعه فرهنگیّ هنری و فعالان رسانه را در قالب سرفصل های مدون ارائه دهیم. امروز بعد از پشت سر گذاشتن مسیر پر پیچ و خم تشکیل انجمن صنفی سراسری؛ خوشحالیم می توانیم نسبت به آینده عرصه فرهنگ هنر و رسانه کشورمان در تمام زمینهها، احساس امنیت خاطر بیشتری داشته باشیم.
راد تاکید کرد: هر چند در نگاه نخست مطالبات فعالان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه به عنوان اصول و چارچوبهای قواعد انجمن صنفی سراسری این حوزه تدوین شده و این امر ابتدایی و بدیهی را در ذهن متبادر میکند؛ وقتی به تعهد اجرایی شدن آنها به دلیل مصوبه قانونی دولت نگاه میکنیم می توانیم با خیال راحت نسبت به آینده هنرمندان، دغدغه دوران بیکاری، بازنشستگی یا زمانی که به دلایل مختلف توان فعالیت و کار را ندارند بنگریم.
این بازیگر پیشکسوت یادآور شد: همچنین وقتی امروز نسبت به حق قانونی مالکیت معنوی، هنری و سرقت نشدن سالها تلاش و فعالیت هنرمندان در کلیه زمینههای تولیدات آثار فرهنگی، هنری و رسانهای میاندیشیم، متوجه می شویم با جلوگیری از سودجویی عدهای چه گامهای محکمی با تشکیل این انجمن سراسری برای حرکت در مسیر تعالی فرهنگ برداشته ایم، اقدامی که تا امروز میسر نبود.
به گفته رئیس هیات مدیره خانه تئاتر، شکل گیری انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه؛ دمیده شدن روح امیدوارانه در کالبد فعالیتهای هنرمندان و فعالان فرهنگی و اربابان قلم در عرصه رسانههاست. برای این مهم از یک سو نیازمند تدبیر ویژهای از طرف دلسوزان و از سوی دیگر درک اهمیت جایگاه والای تولیدکنندگان آثار فرهنگی، هنری و رسانهای در ارتقای سطح فرهنگ کشور بودیم و تدبیر دولت در تصویب تشکیل انجمنهای سراسری فرهنگ، هنر و رسانه؛ امیدی دوچندان را به جامعه فرهنگی و هنری کشور هدیه کرد.
نظر شما