فردین مهرابیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر ضرورت رعایت رفتارهای سالم بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا افزود: با رعایت نکات بهداشتی می توان از خود و دیگران در مقابل این بیماری محافظت کرد.
وی با بیان این که شستن دست ها با آب و صابون و یا تمیز کردن آن با محلول های ضدعفونی کننده در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا نقش مهمی دارد، اظهار داشت: از مالیدن و تماس دست آلوده به چشم ها، بینی و دهان بایستی خودداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان خاطر نشان کرد: هنگام احوالپرسی از در آغوش گرفتن، بوسیدن و دست دادن می بایست خودداری شود و در هنگام سرفه و عطسه بینی و دهان را به طور کامل با دستمال کاغذی پوشاند.
وی با تاکید بر این که هنگام بیماری از حضور در اماکن عمومی خودداری شود، اضافه کرد: از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلوآنزا دارند، حداقل به اندازه یک متر فاصله گرفته شود.
وی با بیان این که تهویه مناسب محل کار، زندگی، کلاس درس یا هر محل تجمع دیگر بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: بازکردن پنجره ها و درب ها در فاصله های مناسب ورود هوای تازه به محیط می تواند مفید باشد، بنابراین روزانه چند بار درب ها، پنجره های اتاق کار و محل زندگی برای حداقل هر بار ۱۰ دقیقه باز شود.
مهرابیان بیان داشت: افراد مبتلا به دیابت، آسم، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی، بیماران قلبی، زنان باردار و افراد خیلی چاق بیشتر در معرض خطر بوده و بایستی مراقبت های لازم را به عمل آورند.
آنفلوآنزا، عفونت حاد تنفسی مسری است که عامل آن ویروس های آنفلوانزا است، شدت بیماری از موارد خفیف تا شدید متغیرست، ویروسهای عامل آنفلوآنزا از گروه اورتومیکس و هستند، آنفلوآنزا شامل ویروس آنفلوآنزای B ، A و آنفلوآنزای C است که این ویروسها در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم (مثلا استفاده از لیوان آلوده) گسترش می یابند.
تب، احساس سرما، سردرد، خستگی مفرط، سرفه خشک، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی سوزش، آبریزش چشم و علائم گوارشی تهوع، استفراغ و اسهال ( در کودکان بیشتر دیده می شود) از علائم بیماری آنفلوآنزا است.
آمار رسمی حاکی از ابتلای یک هزار و 700 نفر به آنفولانزا در ماههای اخیر دارد . همچنین شش نفر که گفته می شود بیماری های زمینه ای داشته اند در اثر ابتلا به آنفولانزا جان خودشان را از دست داده اند.