۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۲۵
کد خبرنگار: 2492
کد خبر: 84112230
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیا دیابتی‌های نوع یک بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند؟

تهران - ایرنا- مبتلایان به دیابت نوع یک که دیابت کنترل شده دارند، خطر بیشتری نسبت به دیگران برای ابتلا به کرونا ندارند اما کسانی که به طور مداوم قند خون بالایی دارند، ممکن است آسیب پذیرتر باشند.

انجمن اطلاع رسانی دیابت ایران امروز - دوشنبه- در گزارشی نوشت: دیابت نوع یک خود به تنهایی عامل خطری برای ابتلا به کرونا محسوب نمی‌شود،  کنترل نامناسب دیابت و قند بالا بدن را مستعد ابتلا به همه عفونت‌ها می‌کند و این بیماری نیز از این قاعده مستثنی نیست. افراد مسن با بیماری زمینه‌ای باید بیشتر مراقب باشند و پیشگیری کنند ولی جوانان سالم یا با بیماری زمینه‌ای کنترل شده خطر بالاتری ندارند.

در صورت ابتلا به ویروس کرونا، علایم بیماری ممکن است از یک تا ۱۴ روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر شوند. شروع علایم معمولا با تب، سردرد، سرفه و آبریزش بینی بوده که در صورت پیشرفت بیماری ممکن است با بروز تنگی نفس، ضعف و بی حالی همراه شود.

بر اساس این گزارش، شایع‌ترین علامت‌های این بیماری تب، خستگی و سرفه‌های خشک هستند. برخی بیماران ممکن است دردهایی ضعیف تا شدید عضلانی و سردرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال را تجربه کنند. این علایم عموما ملایم هستند و به تدریج آغاز می‌شوند.

توصیه می شود تا در صورت برخورد با فردی که دارای این علایم ضمن رعایت فاصله (حداقل یک متر) از دست دادن و روبوسی به شدت پرهیز کرده و پس از مواجهه، دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.

دست های خود را به طور منظم با آب و صابون بشویید و یا با محلول های ضدعفونی کننده الکلی تمیز کنید؛ حتی اگر دستان شما به ظاهر کثیف نباشند.  این کار می تواند ویروس های موجود در سطح پوست را از بین ببرد. هنگام عطسه یا سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج خود بپوشانید. پس از عطسه یا سرفه حتما دستمال را داخل سطل زباله “در دار” انداخته و دستان خود را بشویید.

همواره یک متر فاصله با سایر افراد را رعایت کنید،  به ویژه اگر فرد مقابل دارای علائم سرفه، عطسه یا تب است، در طول روز ممکن است دست ها به ویروس آلوده شوند بنابراین از لمس صورت بویژه چشم ها، بینی و دهان پیش از اطمینان از نظافت دست ها بپرهیزید.

به گزارش ایرنا، حدود پنج میلیون نفر در کشور دیابت دارند و ۴۰ درصد این افراد از بیماری خود خبر ندارند و میزان شیوع این بیماری به سرعت در حال افزایش است.

هم اکنون حدود ۴۱۵ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند. همچنین ۸.۸، درصد جمعبت بزرگسال دنیا به این بیماری گرفتار است و پیش‌بینی می شود که تا سال ۱۴۱۹ تعداد مبتلایان به این بیماری به ۶۴۲ میلیون نفر می رسد. بیماری دیابت در ایران نیز به سرعت در حال رشد است و تا سال ۱۴۱۹ بیش از ۹ میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha