یزد- ایرنا - معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: هم اکنون پنج هزار و ۴۰۰ فقره استاندارد آموزش فنی و حرفه‌ای در ایران وجود دارد که تا پایان سال ۹۹، ۲ هزار استاندارد دیگر برحسب ضرورت به این تعداد افزوده می‌شود.

علی اوسط هاشمی شامگاه سه‌شنبه در کارگروه تخصصی اشتغال استان یزد با بیان اینکه مهارت بر اشتغال مقدم است افزود: دوره‌های جدید فنی و حرفه‌ای برحسب ضرورت و نیاز متقاضیان با استفاده از مربیان مجرب برای علاقه‌مندان راه‌اندازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای گسرش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید از تمام ظرفیت‌های کشور به خاطر اهمیت موضوع به خصوص شورای عالی اشتغال و آموزش و مهارت فنی به خوبی با دانش روز و تمام امکانات استفاده کرد.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، بیکاری را تهدیدی برای جامعه ذکر کرد و اظهارداشت: بدون شک معضل بیکاری،  هویت احساس موثر بودن را از شخصیت انسانی می‌گیرد ولی اگر این شخصیت به درستی شکل گیرد موجب شادمانی فرد می‌شود.

هاشمی بیان داشت: پیشرفت دانش از بهترین و موثرترین راه‌ها برای ایجاد اشتغال پایدار، مفید و مولد است و از اهداف فنی و حرفه‌ای، بهره‌گیری از علم روز و نیاز جامعه و ظرفیت و علاقه جوانان است .

وی به اهمیت بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها برای برگزاری دوره‌های فنی و حرفه‌ای، مهارت‌آموزی و کارآفرینی و همچنین ایجاد و تقویت روحیه خودباوری در بین جوانان برای کسب موفقیت در اشتغال و کمک به توسعه تاکید کرد.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به یزد با قدردانی از تلاش سه ساله علی آقاافضلی،امیرسعید مصاحبی را به عنوان مدیرکل آموزش فنی و حرفه استان معرفی کرد.

هاشمی در آیین معارفه یادشده از توانمندسازی جامعه به عنوان یک ضرورت یاد کرد و گفت: باید به توانمندی افراد با عزم و اراده ملی فکر کنیم، تا این حرفه به عنوان بخشی از آموزش های مهارتی از غربت خارج شود.

وی  افزود: با توجه به تغییراتی که در دنیا به وجود آمده است، ما وظیفه غبارزدایی داریم ،تا این سازمان را از غربت بیرون آوریم و توانمند کنیم  و از عهده توانمندسازی بخشی از جامعه برآییم.

رییس سازمان فنی و حرفه ای اظهارداشت: انسان به عنوان محور تغییر ،تحول و ساختن است و اگر انسان و قدرت تغییرش به خوبی مورد توجه قرار گیرد، قطعا جامعه بدون اتکا به منابع نفت ، گاز و طلا موفق خواهد بود چون بر اساس توانمندی افراد شکل گرفته است.

وی  همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر  یزد گفت: هم اکنون  ۶۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی با پنج هزار و ۵۰۰ کارگاه در کشور فعالیت دارند.

 هاشمی افزود:  تا ۱۰ سال آینده ۴۷ درصد شغل‌های کشورهای توسعه یافته تحت تاثیر اشتغال‌های جدید قرار گرفته و مشاغل فعلی تضعیف می‌شوند.

وی اظهارداشت: باید مهارت‌آموزی را از گروه‌های مرجع مانند سربازان، دانش آموزان و دانشجویان شروع کنیم تا افراد ماهری را تربیت و به جامعه تحویل دهیم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای افزود: کار نباید تنها از طریق دسترسی به مدرک باشد  بلکه باید جامعه را به سمتی سوق دهیم که خلاقیت فردی و کار جمعی را در آن توسعه دهیم  .

به گفته هاشمی ، ایران از لحاظ جمعیت کشوری جوان است و  اگر جوانان ایران را ۱۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، ۳۰ درصد آن‌ها ترک تحصیل می‌کنند و دسترسی ۷۰ درصد باقی مانده به اشتغال پایدار دشوار خواهد بود.

همچنین استاندار یزد در کارگروه تخصصی اشتغال استان با قدردانی از تلاش‌های اداره کل فنی و حرفه‌ای در ایجاد اشتغال و آموزش علاقه‌مندان در رشته‌های مختلف بر تداوم برگزاری دوره‌های مورد نیاز در استان تاکید کرد.

محمدعلی طالبی افزود: برای ایجاد رونق تولید و اشتغال به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با جذب جوانان و همکاری تمام بخش‌ها  نیاز است و باید همه در کنار هم مهارت‌آموزی و کارآفرینی را در اولویت قرار دهند.

وی اظهار داشت: ایجاد رونق تولید و اشتغال موضوع مهمی است که مورد تاکید نظام و دولت است و باید با جدیت برای تحقق برنامه‌ها و آموزش‌های فنی و حرف‌های بیش از گذشته اقدام مناسب به عمل آید.

استان یزد ۱۶ مرکز دولتی و ۳۶۰ آموزشگاه آزاد فعال فنی و حرفه ای دارد و در سال جاری سه مرکز جوار کارگاهی در واحدهای صنعتی دایر شد و یزد تنها استانی است که آموزش آتش باری معدن در آن انجام می‌شود.