تهران-ایرنا- وزیر خارجه ونزوئلا طرح جدید آمریکا و هم‌پیمانانش برای تحریم نیکلاس مادورو و شمار دیگری از مقامات ونزوئلایی را محکوم و آن را بی اثر خواند.

به گزارش دفتر منطقه ای خبرگزاری اسپوتنیک در بوئنوس آیرس، خورخه آرئاسا در صفحه توییترش ضمن محکوم کردن تصمیم اعضای "پیمان مساعدت دوجانبه کشورهای آمریکایی" موسوم به "تیار" یا "معاهده ریو" برای ممنوعیت سفر نیکلاس مادوور رئیس جمهوری و شماری از مقامات ارشد ونزوئلا به کشورهای عضو این سازمان نوشت: واشنگتن و کشورهای هم پیمانش دیگر نمی دانند چه چیزهایی از خود اختراع کنند. آنها لیست‌های بی‌فایده ای را برای حمله به کشور ما درست می کنند.

کشورهای عضو معاهده ریو روز گذشته (سه‌شنبه) محدودیت سفری علیه ۲۹ مقام دولتی ونزوئلا از جمله نیکلاس مادورو و همسرش، وزیر خارجه و وزیر ونزوئلا دفاع اعمال کردند که در راستای تشدید فشارها علیه دولت کارکاس محسوب می شود.

این نشست اعضای معاهده ریو در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار شد و نمایندگانی از آمریکا، آرژانتین، برزیل، شیلی، پرو و کلمبیا در آن شرکت کردند.

توافق نامه "تیار"(TIAR) در سال ۱۹۴۷ میلادی میان اعضای این معاهده امضا شد. در سال ۲۰۱۲ اکوادور، نیکاراگوئه و ونزوئلا از این پیمان خارج شدند.

آمریکا در ماههای اخیر از این معاهده به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن دولت مادورو استفاده کرده است.

آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری‌اش، او را "غاصب قدرت" خواند و اعلام کرد که دیگر وی را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد. پس از آنکه «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه ۹۷) خود را رئیس جمهوری موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت. بیش از ۵۰ کشور دیگر به تبعیت از آمریکا گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شناسایی کرده و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند.

مادورو بارها آمریکا را به راه انداختن جنگ تجاری علیه ونزوئلا و تلاش برای ایجاد کودتا و براندازی نظام مستقر در کاراکاس متهم کرده است.

مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. بحران اقتصادی در این کشور باعث کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت شده است. طی سال‌های گذشته نزدیک به چهار میلیون نفر از این کشور به کشورهای دیگر گریخته اند.