«قاسمعلی فیروزی» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پذیرش مسوولیت در فدراسیونهای ورزشی کار سادهای نیست. متاسفانه اکثر افرادی که آمادگی خود را با ثبت نام برای ریاست این فدراسیون اعلام کردند از تخصص لازم در این زمینه بیبهره هستند و لازمه مدیریت در این فدراسیون آشنایی با این ورزش المپیکی و داشتن تخصص در آن است.
وی در پاسخ به این سوال که از نظر شما چند درصد از افراد مورد اشاره برای اداره این فدراسیون صلاحیت دارند، اظهار داشت: عتقدم تنها ۴ یا ۵ نفر از افراد یاد شده شرایط لازم برای احراز این پست را دارند و مابقی سیاهه لشگرند و با حضورشان فقط کار را برای برگزار کنندگان مجمع انتخاباتی سختتر میکنند.
این مربی با بیان اینکه برای برخی داشتن شرایط احراز ثبت نام شرط لازم و کافی برای ریاست بر فدراسیون است، اظهارداشت: به اعتقاد من این یعنی برداشت اشتباه از موضوع و مهمترین اشکال آشکار برای شرکت در رقابت انتخاباتی است.
وی گفت: داشتن سابقه مدیریتی در هر حوزهای و یا داشتن مدرک کارشناسی ارشد برای مدیریت در فدراسیونهای ملی به هیچ وجه کافی نیست و به همین منظور باید مسوولان ارشد وزارت ورزش شرایط احراز پست ریاست بر فدراسیونهای ورزشی را اصلاح کنند.
این کارشناس درباره سایر مشکلات مجمع انتخاباتی فدراسیونهای ورزشی نیز به ترکیب اعضای مجمع انتخاباتی اشاره کرد و گفت: به نظر من ترکیب فعلی مجمع انتخاباتی ترکیبی اشتباهی است. به عنوان مثال هر نامزدی که صلاحیتش تایید شود در صورت جلب آرای رییسان هیاتهای استانی میتواند ریاست فدراسیون را برعهده گیرد. نمیخواهم بگویم رییسان هیاتها و یا سایر کسانی که ارتباط اداری با فدراسیون دارند در مجمع نباشند بلکه میخواهم بگویم مسوولان وزارت ورزش ترکیب را کامل کنند. به نظرم مجمع فدراسیون فوتبال تنها مجمع انتخاباتی است که در ورزش ایران ترکیب کاملی دارد چرا که تعداد افراد شرکت کننده از یک گروه و یا طبقه خاص نیستند تا با تجمیع آرای خود در انتخاب رییس بیشترین نقش را داشته باشند.
وی در ادامه به صندلی خالی نماینده مربیان، ورزشکاران و داوران زن در مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی اشاره کرد و افزود: زنان نیمی از افراد فعال این رشته هستند اما به علت نداشتن نماینده از حق رای برای انتخاب رییس محروم هستند. همچنین در مجمع انتخاباتی این فدراسیون، کارشناسان نقشی در انتخابات ندارند این درحالی است که تمامی عمر خود را صرف این رشته کرده و حق شان نیست که با آنان اینگونه برخورد شود.
وی در پاسخ به سووال دیگری مبنی براینکه از نظر شما نامزد ریاست بر فدراسیون باید چه شرایطی داشته باشد، عنوان کرد: معتقدم کسی که خود را شایسته ریاست بر فدراسیونهای ورزشی میداند باید شاخصههای مدیریتی و دیدگاههای ورزشی را یکجا داشته باشد.
این مربی ورزشی با طرح این سوال که رییس فدراسیون فقط رییس یک یا دو ورزشکار و قهرمان ملی و جهان نیست، اضافه کرد: رییس فدراسیون مسوولیت تمامی جامعه ورزشی رشته مورد نظر را دارد. او باید بداند در این جامعه مربی، داور و ورزشکار از هر 2 قشر زن و مرد در ردههای سنی مختلف وجود دارد، پس نگاه به یک گروه و قشر خاص در جامعه ورزشی از اصل اشتباه است. کسانی که نگاه قشری دارند دردی از ورزش کشور را دوا نمیکنند و از ریاست این افراد بر فدراسیونهای ورزشی جلوگیری کرد.
مقارن با عصر روز سهشنبه سوم آذرماه آخرین فرصت ثبت نام از نامزدهای کسب ریاست بر فدراسیون دو و میدانی به پایان رسید و «سید محمد شروین اسبقیان»، «محمدرضا آشتیانی»، «جعفر باباخانی»، «کامبیز بابایی»، «علیاکبر تیرانداز»، «سید حسین جلالی»، « حامد جولایی»، «افشین داوری»، «مصطفی زرین افضل»، « روحالله عسگری»، «حمیدرضا فردینپور»، «سیدعلی فرشاد سپهر»، «مجید کیهانی»، «مهدی مبینی»،«محمدرضا محققی»،«مهدی مستجاب الدعوه»، «پژمان معتمدی» و «احسان مهاجرشجاعی» برای قبول مسوولیت در فدراسیون دو و میدانی اعلام آمادگی کردند موضوعی که واکنش مربیان،ورزشکاران و کارشناسان این رشته را به همراه خود داشت.