مشهد- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برخی کشورها با نگاه درآمدزایی به دانشجویان خارجی می‌نگرند ولی حضور این دانشجویان در جمهوری اسلامی ایران با نگاه معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی نگریسته می‌شود.

منصور غلامی روز پنجشنبه در مراسم پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: حضور دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایران فرصت مغتنمی است تا دانشجویان سایر ملل با یکدیگر آشنا شده و این دوستیها در آینده منشاء همکاری‌ درازمدت علمی در سطح جهان شود.
وی در همچنین به پیشینه کهن مراکز علمی آموزشی در ایران زمین اشاره و بیان کرد: دانشگاه جندی شاپور هزار و ۷۵۰ سال پیش نخستین دانشگاه علمی جهان و کانون تبادل علمی در گیتی بود. جندی شاپور پارسال در فهرست سازمان یونسکو ثبت شد. 

وزیر علوم ادامه داد: ایران در سال میلادی جاری در نظامهای رسمی رتبه‌بندی‎ بین‌المللی جایگاه شانزدهم را به دست آورده و پیش‌بینی شده در سال ۲۰۲۰ به رتبه پانزدهم جهانی ارتقاء یابد که نتیجه فعالیتهای علمی دانشگاهیان کشور است.
وی گفت: ایران هم‌اینک در حوزه‌های مختلف دانش بشری از جمله رشته‌های نانو، بایو، هوافضا، و سلولهای بنیادی و علوم پایه جایگاه مناسبی در سطح جهان دارد و دانشگاه‌های ایران مکانی مناسب برای تحقیق و پژوهش علمی به شمار می‌روند. ظرفیتهای بسیار بالایی در دانشگاههای ایران وجود دارد لذا تلاش‌ گسترده‌ای برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در مراکز آموزش عالی کشورمان انجام شده تا همین دانشجویان به عنوان پایه‌گذار ارتباط علمی بین ایران و سایر کشورها عمل کنند.
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: همه ما به عنوان شهروندان مشهدی بدهکار دانشگاه فردوسی هستیم. برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل در دانشگاه فردوسی نیز بر بدهی ما خواهد افزود.
محمدرضا کلایی افزود: امیدواریم بتوان بدهکاری خود را به دانشگاه فردوسی که منشاء خیر و برکات بسیار برای شهروندان مشهدی و خراسانی بوده ادا نموده و به همین دلیل وظیفه مدیریت شهری مشهد حمایت از همه فعالیت ها در مسیر این دانشگاه در عرصه رشد و توسعه کلانشهر مشهد است.  
وی در ادامه داد یک شهر بین‌المللی مانند مشهد را نیازمند گفت‌وگوی بیشتر، عرصه چندفرهنگی و تعاملات شهروندان با یکدیگر توصیف و بیان کرد: فرهنگ سایر ملتها می‌تواند به درک متقابل کمک و شهر را به جایگاه اصلی آن نزدیکتر نماید.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل گفت: در مدت برگزاری این جشنواره و نمایشگاه فرهنگ ملل درهای دانشگاه برای استفاده و حضور شهروندان مشهدی به روی آنان باز است.
دکتر محمد کافی افزود: استادان دانشگاه فردوسی تلاش کرده‌اند دانشجویان خارجی مشغول تحصیل در این مرکز آموزش عالی در بازگشت به کشورهایشان از دانش‌آموختگان دانشگاههای دیگر کشورها کم نداشته باشند و این باعث افتخار است که دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد در مقایسه با دانشجویان مراکز آموزشی کشورهای دیگر شاخصهای بالاتر و معیارهای بیشتری دارند.
وی ادامه داد: ۲۹ پرچم از ملیتهای دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی در جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل به اهتزاز درآمده است. امیدوارم همگام با پیشرفت‌ دانشگاه فردوسی شاهد به اهتزار درآمدن دهها پرچم دیگر از کشورهای جهان در این مرکز آموزش عالی باشیم.
رییس اداره دانشجویان بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: ثمره علمی دیپلماسی این دانشگاه برپایی پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل همزمان با هفتاد سالگی دانشگاه فردوسی مشهد است.
زینب مؤذن‌زاده افزود: شعار پنجمین سال برگزاری این جشنواره "دیپلماسی علمی، توسعه پایدار روابط بین‌الملل" است.
وی  ادامه داد: نماد پرچم در این جشنواره از پنج رنگ تشکیل شده است که به معنای این است که افراد با وجود تمام تفاوت‌ها در کنار هم جمع و دانشجوی بین‌الملل  این دانشگاه هستند و این دانشجویان با برپایی این نمایشگاه در تلاش هستند ما را با فرهنگ‌ کشورها آشنا کنند.
وی گفت: دانشگاه فردوسی دارای ۲۴ هزار دانشجو است که حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر آنها را دانشجویان خارجی از ۳۰ کشور تشکیل می‌دهند.

پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل امروز طی مراسمی با حضور رییس دفتر ریاست جمهوری و وزیر علوم در چارچوب جشن هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی در مشهد آغاز شد.

دانشگاه فردوسی مشهد که جشن هفتاد سالگی خود را دیشب برپا کرد، هم‌اینک به عنوان سومین مرکز آموزش عالی دیرقدمت ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز در گستره‌ای ۳۰۰ هکتاری با برخورداری از ۱۳ خوابگاه دانشجویی، امکانات رفاهی و خدماتی ۲۵ هزار دانشجوی  مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در قالب فعالیت ۱۳ دانشکده و هفت پژوهشکده دارد.
همچنین ۸۱۰ عضو هیأت علمی در قالب ۶۰ گروه آموزشی این دانشگاه مشغول تدریس هستند
دانشگاه فردوسی مشهد رتبه ۴۷۰ را در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در چارچوب "نظام رتبه‌بندی لایدن ۲۰۱۹" کسب کرده است.