مهاباد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: تسهیلات و کمک‌های فنی و اعتباری ویژه‌ای به متقاضیان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت گردشگری در تکاب پرداخت می‌شود.

جلیل جباری روز شنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه‌ای ۲ روزه تخت سلیمان تکاب افزود: با برگزاری این جشنواره فرصت‌های جدیدی برای معرفی جاذبه‌های و سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری این شهرستان تعریف و معرفی شد.

وی با بیان اینکه این جشنواره نقش مهمی در افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در رونق گردشگری تکاب داشت، اظهار داشت: هم‌اینک زمینه و بسترهای لازم برای احداث واحدهای بوم‌گردی، هتل آپارتمان و مهمان‌پذیر و همچنین خدمات رفاهی و تفریحی بین‌راهی در تکاب و در جوار جاذبه‌های طبیعی فراهم شده و تسهیلات مناسبی در این زمینه پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی ادامه داد: جشنواره منطقه‌ای تخت‌سلیمان تکاب که با حضور چهار استان شمال‌غرب کشور برگزار شد، زمینه و مقدمه‌ای برای برگزاری یک جشنواره ملی در نیمه نخست سال آینده است تا ظرفیت‌های گردشگردی تکاب در سطح استان‌های کشور بهتر معرفی شود.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر مبنای استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و جاذبه‌های تاریخی تکاب در زمینه رونق اقتصادی منطقه، ایجاد اشتغال و راه‌اندازی مراکز اقامتی جدید برای رفاه حال مسافران و گردشگران قرار گرفته‌است.

جباری گفت: در جشنواره منطقه‌ای تکاب به عنوان یکی از هفت رویداد منتخب ملی گردشگری با حضور گردشگران، تورگردانان و دفاتر خدمات سفر در ایام غیرپیک گردشگری برگزار شد که نشانه اهمیت توجه به توسعه و رونق گردشگری در این شهرستان به‌عنوان یکی از مهمترین مناطق طبیعی و تاریخی منطقه به‌شمار می‌رود.

جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان تکاب روزهای پنج‌شنبه و جمعه گذشته با حضور گردشگران و فعالان گردشگری چهار استان شمال غرب کشور از جمله آذربایجان‌شرقی، زنجان، آذربایجان‌غربی و گیلان برگزار شد.

مجموعه میراث فرهنگی تخت‌سلیمان تکاب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید؛ هم‌اکنون آثار و بقایای دوره‌های تاریخی ساسانی و ایلخانی از جمله برج‌ و باروها و بقایای آتشکده آذرگشنسب، یکی از سه آتشکده مهم ایرانیان باستان در اطراف دریاچه‌ اسرارآمیز این مجموعه خودنمایی می‌کند.

به عقیده باستان‌شناسان محوطه تاریخی تخت‌سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته‌است؛ هم‌اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ‌های ایلخانی تنها در مجموعه تخت‌سلیمان تکاب به چشم می‌ خورد.

۲ باب هتل و ۶ واحد بوم‌گردی با ظرفیت ۲۵۰ نفر در زمان حاضر در تکاب فعال است.