سعید شیرکوند روز شنبه پس از بازدید از سه واحدتولیدی هپکو، آذرآب و واگنپارس اراک در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس ارزیابیها و بررسیهایی که امروز از این سه واحد تولیدی انجام شد،مسائل و مشکلات آنها لاینحل نیست و با تمرکز دقیق بر مسائل میتوان راهکارهای عملیاتی اتخاذ کرد.
وی اظهار داشت: تغییرات زودهنگام سهامدار ، نبود ثبات مدیریتی ،مسائل مرتبط با امور مالیاتی، بیمه تامین اجتماعی و برخی از بانکهای عامل از مشکلات مشترک هپکو، آذرآب و واگن پارس است که باید برای حل آنها برنامهریزی کرد.
- معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: مهمترین عامل حیات واحدهای صنعتی کار و سفارشات تولیدی است که هر سه واحد تولیدی هپکو، آذرآب و واگنپارس اراک با این مشکل عمده دست و پنجه نرم میکنند، بنابراین باید با مدیریت واردات کالا و واگذاری قراردادهای کاری به این شرکت در راستای حل مشکلات آنها گام برداشت.
شیرکوند افزود: از آغاز فعالیت دولت تدبیرو امید تا کنون وزرا و مسئولان رده بالای دولتی به دنبال پیگیریهای مسئولان استانی برای حل مشکلات این سه واحد تولیدی به اراک سفر کردهاند اما مشکلات همچنان ادامه دارد.
آذرآب اراک از صنایع پیمانکاری عمده کشور است که در سال ۱۳۶۴ در اراک آغاز به کار کرد.
آذرآب در حوزه طراحی، ساخت و نصب انواع بویلرهای نیروگاهی و صنعتی، مخازن تحت فشار، مبدل های حرارتی و تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، صنایع قند، شکر و سیمان فعالیت دارد.
این واحد تولیدی مادرتخصصی در سال ۱۳۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون به ۱۶ هزار و ۴۰۰ سهم تقسیم شده است.
واحد تولیدی هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.
هپکوی اراک ۲۵ نوع ماشین آلات راه ازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می کند که هشت نوع محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی از جمله ژاپن، آلمان و سوئد تولید میشوند.
شرکت واگن پارس اراک واحد تولیدی مادر تخصصی در حوزه محصولات ریلی خاورمیانه است.
این شرکت در سال ۱۳۵۴ در اراک آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۶۴ با سرمایه گذاری سازمان صنایع و نوسازی ایران به یکی از زیر مجموعههای این سازمان پیوست.
کارگاههای تولیدی شرکت واگن پارس در فضایی به وسعت ۳۳ هکتار جانمایی شده است.
این شرکت به عنوان بزرگترین سازنده انواع لوکوموتیو، واگنهای باری، مسافری و مترو در خاورمیانه، متولی اصلی تولیدات سامانههای حمل و نقل ریلی ایران است.
تا کنون ۱۲ هزار انواع واگن باری (نیمی از واگنهای باری کشور)، ۴۰۰ دستگاه واگن مسافربری و ترنست و ۳۰۰ واگن مترو در شرکت واگن پارس اراک تولید شده است.