«عبدالخالق عبدالله» استاد دانشگاه و مشاور سابق «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی چندی پیش با انتشار توئیتی مدعی شد که شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با ارسال نامه ای شدیداللحن به شبکه خبری الجزیره خواستار پوشش حوادث با رویکرد عقلانی و رعایت اصول حرفه ای شده است.
۴ کشور محاصره کننده قطر (عربستان، امارات، بحرین و مصر) بارها شبکه خبری الجزیره را به رعایت نکردن اصول حرفه ای و تخریب بی اساس مخالفان دوحه از جمله ریاض و ابوظبی متهم کرده اند.
پس از آغاز محاصره قطر در ۵ خرداد ۱۳۹۶، بسته شدن شبکه خبری الجزیره یکی از شروط ۱۳ گانه عربستان و متحدانش برای از سرگیری روابط با دوحه اعلام شد.
در مقابل نیز «جمال ریان» تحلیلگر سیاسی و گوینده شبکه خبری الجزیره با انتشار توئیتی به سخنان مشاور سابق ولیعهد ابوظبی واکنش نشان داد و گفت که ادعاها در خصوص ارسال نامه از سوی امیر قطر به الجزیره از اساس کذب است.
وی افزود: الجزیره تمام اصول حرفه ای را رعایت می کند و هیچ گونه توصیه ای را از بیرون دریافت نمی کند و همواره «ترس از خدا» مدنظر بوده است.
در روزهای اخیر و در آستانه چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس صحبت ها در خصوص پایان بحران سیاسی میان اعضای این شورا قوت گرفته و نشانه هایی مبنی بر آب شدن یخ روابط قطر با کشورهای محاصره کننده آن شنیده و دیده می شود.
پیش از این روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» از سفر محرمانه شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیر خارجه قطر به ریاض و دستیابی به توافقاتی میان دو کشور خبر داده بود. شیخ محمد البته ترجیح داده در خصوص این سفر سکوت کند.
از سوی دیگر قطر در خصوص یکی از نگرانی های عربستان و متحدانش یعنی ارتباط با «اخوان المسلمین» واکنش نشان داده است؛ وزیر خارجه قطر در این خصوص در نشست اخیر گفت و گوهای مدیترانه ای گفته است که ما از اسلام سیاسی و جنبش اخوان المسلمین حمایت نمی کنیم، بلکه حمایت مان از ملت ها، نه احزاب سیاسی است.
اعلام موضعی که کارشناسان آن را یک گام دیگر برای بهبود روابط دوحه و ریاض قلمداد کرده اند.
برگزاری بیست و چهارمین جام فوتبال خلیج فارس در قطر و شرکت همه کشورها از جمله عربستان، امارات و بحرین را می توان نشانه ای دیگر در بهبود روابط کشورهای متخاصم جنوب خلیج فارس دانست؛ همچنین قرار است امشب (یکشنبه) و در فینال این مسابقات میان تیم های ملی عربستان و بحرین، امیر قطر جوایز و کاپ قهرمانی را اهدا کند.
حال باید دید روابط میان قطر و محاصره کنندگان آن پس از دو سال و نیم و وضع ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط در ایستگاه نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض به مقصد حل و فصل خواهد رسید یا این بحران بیش از پیش انسجام درونی خلیج فارس نشینان را متزلزل خواهد کرد.