بهنام شهدی روز دوشنبه در جلسه شورای راهبردی تشکلهای کشاورزی آذربایجانغربی افزود: در این خصوص طی روزهای آینده رایزنیهایی را با وزارت امور خارجه انجام میدهیم تا در اولویت مذاکرات اقتصادی قرار گیرد.
وی با اشاره به صادرات بخش قابل توجهی از سیب آذربایجانغربی به کشورهای مختلف دنیا و مشکلات پیش روی صادرکنندگان بیان کرد: صادرات مناسب سیب یکی از دغدغه های مهم مدیریت استان است و ما همه سعی خود را برای رفع موانع صادرات سیب از استان بهکار میگیریم.
وی بیان کرد: ارتقای کیفیت سیب تولیدی و بالا بردن کیفیت نگهداری سیب در سردخانه، برندسازی، درجهبندی و بستهبندی مناسب سیب از جمله مهمترین عوامل موثر در بازاریابی و افزایش صادرات سیب استان به کشورهای مختلف است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی ادامه داد: با توجه به تولید بیش از یک سوم سیب کشور در این استان، میتوانیم به عنوان الگویی در بین استانهای تولیدکننده سیب کشور مطرح شویم.
شهدی با تاکید بر جمعآوری اصولی، مناسب و بهداشتی سیب صنعتی در استان گفت: امسال با وجود تلاشهای انجام شده، سیب صنعتی در شهرهای استان بهصورت مناسب جمع آوری نشد و این مساله مورد اعتراض رسانهها و مردم قرار گرفت.
وی اظهار امیدواری کرد که با تشکیل تشکلهای ویژه و مشارکت کارخانههای تولید کنسانتره بتوانیم با ایجاد جایگاههای مناسب جمع آوری سیب صنعتی، ضمن جمع آوری بهداشتی سیب، کیفیت تولید کنسانتره در استان را نیز ارتقا دهیم.
سالانه بیش از یک میلیون تن انواع سیب در آذربایجانغربی تولید میشود که نزدیک به یک سوم سیب تولیدی کشور است.