اسمعيل كريم زاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه هرس نامطلوب و بار زياد درختان سيب باعث مي شود تا بخشي از سيب درختي به زير درختي تبديل شود، افزود: با وزش تند بادهاي اخير ميزان سيب زير درختي يا صنعتي در استان در ماه جاري رو به ازدياد گذاشته است.
وي با اشاره به اينكه صنعت افشره /كنسانتره/ و آب ميوه آذربايجان غربي صنعتي فعال و موفق است، گفت: 48 واحد صنعتي با ظرفيت جذب حدود پنج هزار تن ميوه در روز در استان فعال است كه با خريد سيب صنعتي و تبديل آن به كنسانتره اقدام به صادرات آن مي كنند.
كريم زاده با اشاره به اينكه امسال نيز در راستاي حمايت از كشاورزان قيمت سيب زيردرختي بسيار مطلوب است، گفت: هر كيلو سيب صنعتي به قيمت حدود سه هزار ريال خريداري مي شود كه نسبت به سال گذشته چهار برابر افزايش يافته است.
وي درباره تصميم هاي اخذ شده براي رفع مشكلات بازار سيب درختي در استان نيز گفت: با گفت و گوهايي كه با مسئولان استان و نيز بخش خصوصي انجام شده، صادر كننده ها و صاحبان صنايع نسبت به توسعه و كيفيت بخشي سورت و بسته بندي محصول سيب تدابيري اخذ مي كنند.
كريم زاده با بيان اينكه تسهيلات لازم توسط مسئولان استاني براي صادرات نيز فراهم مي شود، گفت: حدود پنج تا 6 كشور از جمله هندوستان، پاكستان، افعانستان، كشورهاي حوزه خليج فارس و عراق مشتريان سيب ما هستند.
وي با اشاره به از سرگيري صادرات سيب درختي آذربايجان غربي به عراق و اقليم كردستان اظهار كرد: هياتي با سفر به اين استان از سردخانه هاي سيب بازديد مي كنند تا توافق هايي در زمينه صادرات سيب به عراق و اقليم كردستان منعقد شود.
رئيس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اضافه كرد: هم اكنون قيمت هر كيلو سيب درختي درجه سه بين هشت تا 14 هزار ريال، قيمت سيب درختي درجه 2 بين 14 هزار تا 25 هزار ريال و سيب ممتاز نيز از اعم از قرمز و زرد 22 تا 28 هزار ريال است.
وي بيان كرد: كيفيت توليدات سيب درختي استان بسيار مطلوب است و درصدد افزايش مصرف سرانه هستيم.
كريم زاده بيان كرد: جلسات متعددي با استاندار آذربايجان غربي در اين زمينه داشتيم تا مسئولان در ادارات و مراكز بهداشت علاوه بر برشمردن مزاياي سيب براي شهروندان، اين ميوه را در سبد مصرف ادارات و بيمارستان ها و مدارس شبانه روزي قرار دهند.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي با توليد سالانه 1.2 ميليون تن سيب درختي داراي رتبه اول كشور در اين زمينه مي باشد؛ اين استان هم اكنون 30 درصد از توليد 3.7 ميليون تني سيب كشور را برعهده دارد ولي از نظر بازار صادرات از سهم اندكي برخوردار است.
7125/3072
** خبرنگار: طاهره نويد آرين ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
اروميه- ايرنا- رئيس سازمان جها كشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به اينكه كل سيب صنعتي توليدي اين استان حداكثر 30 درصد سيب درختي است، گفت: با توجه به ظرفيت صنايع تبديلي موجود در منطقه، كل سيب صنعتي آذربايجان غربي جذب صنايع تبديلي مي شود و چيزي به نام سيب دور ريز وجود ندارد.