سیدعباس صالحی روز چهارشنبه در این پیام به اولین جشنواره فیلم کوتاه ساباط یزد آورده است: هنر سینما، هنر روایت و قصه گویی بوده است ،روایت زندگی انسان ها، تاریخ و فرهنگ جوامع ، تحول و کمال آدمی و سقوط و هبوط تمدن ها. سینما هنر قصه گویی با زبان تصویر است، قصه هایی از ناشناخته ترین سرزمین ها تا اعماق تاریخ بشری، افسانه های کهن و راز و رمز فرهنگ های گوناگون بشری.
سینما هنر نمایش به زنده ترین وجه ممکن است ، زندگی انسان ها با داستان هایی جاری و ساری در بطن فرهنگ و تاریخ. از این رو سینما گفت و گوی فرهنگ ها است ؛ فرهنگ هایی که در هجوم دوران مدرن ، پیامی از دل تاریخ برای آرامش و سعادت انسان سرگردان امروز روایت می کنند.
امروز که جهانیان شهر یزد را میرانی برای بشریت پذیرفته و ارج نهاده و فرهنگ و هنر مردمان این شهر را الگویی برای انسان های امروزی معرفی کرده اند و بر ما است که در شناساندن این فرهنگ دیرینه و زنده و رساندن پیام آن به انسان امروز بکوشیم.
و اکنون خرسندم که جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد پایه گذار شناساندن فرهنگ و تاریخ مردمان یزد با زبان سینما شده است و امیدوارم فضای ایجاد شده نوید بخش گفت وگوی متعالی فرهنگ غنی ایران زمین با دنیای امروز باشد.
در آستانه برگزاری نخستین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد از تمامی ایده پردازان و پایه گذاران جشنواره، عوامل اجرایی و هنرمندان و مردم خوب یزد قدردانی نموده و برای درخشش نام جشنواره ساباط یزد در سینمای کوتاه جهان از صمیم قلب ابراز امیدواری می کنم.
با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد توسط یونسکو و قرار گرفتن آن به عنوان اولین شهر تاریخی ایران در فهرست شهرهای میراث جهانی، اهمیت حفظ و احیای گنجینههای فرهنگی، اجتماعی و آیینی برجای مانده از پیشینیان، اهمیتی ویژه در این شهر خشتی و کهن یافته است. از این رو اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با مشارکت استانداری یزد، سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد، اداره کل ورزش و جوانان استان یزد، صدا و سیمای مرکز یزد و انجمن سینمای جوانان استان یزد، اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد را برگزار می کند.
معرفی جشنواره
ساباط به معنی پوشش و سقف راه، توالی سایه و نور در کوچههای خشتی را برای رهگذران فراهم میآورد. این میراث کهن معماری، همبستگی و آسایش را به مردم میبخشد. بر همین وجه تشابه، هنر سینما از توالی تصویر و آمد و شد نور و سایه شکل می گیرد و استعارهای از مفهوم راستین زندگی را برای همدلی انسانها بر پرده نقش میزند.
این جشنواره در موضوعاتی چون: میراث جهانی، تاریخی و معنوی برگزار شده و اهداف آن، توجه به میراث جهانی و تاریخی کشور به ویژه بافت تاریخی و ثبت جهانی شدهی یزد، و لزوم شناخت، نگهداری و احیای آن، نشر و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی و ایرانی با توجه به میراث گذشتگان، شناساندن و معرفی بناهای تاریخی، آیینهای مذهبی، صنایع دستی، مشاغل سنتی، مشاهیر و شخصیتهای تاریخساز و تاثیرگذار، رسوم و آداب کهن اجتماعی، گنجینههای میراثی و جاذبههای گردشگری ایران، شناسایی، آموزش و ترغیب فیلمسازان و هنرمندان به ویژه نسل جوان به تولید آثار فرهنگی و هنری با مضامین و مفاهیم انسانی و جلوهگر ساختن میراث معنوی پیشینیان، توجه به فرهنگ بومی و ترویج سنتهای دینی و آیینی و حفظ و احیای آنها، حفظ و احیای آداب و سنتهای اجتماعی و توجه به میراث ناملموس، کمک به تثبیت و تحکیم هویت فرهنگی در بافت تاریخی، توجه به مدیریت انرژی، سازه های آبی و حفظ محیط زیست در تمدن کاریزی و افزایش مشارکت مردمی در رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و ایجاد انگیزه در آنان برای حفظ و احیای یادگارهای تاریخی بوده است.
اختتامیه نخستین جشنواره ساباط دی ماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.